Gabriela Firea: PMB are atribuții privind funcționarea clădirii și dotarea cu aparatură!

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat astăzi că Municipalitatea are doar atribuții administrative, în ceea ce privește spitalele din subordine. Astfel, Primăria Capitalei are atribuții doar în ceea ce privește funcționarea clădirii și investițiile în aparatură. În ceea ce privește actul medical, responsabilitatea aparține medicilor și Ministerului Sănătății, a susținut edilul Capitalei.

”La maternitatea Giulești ar fi fost luate măsuri privind investigarea a 104 cadre medicale, pentru a se stabili, prin exudat nazal, cine sunt purtătorii stafilococului auriu. Dintre acestea, doar 20 au fost confirmate ca purtători ai bacteriei, iar acestea s-ar afla în concediu medical sau în „libere””, a susținut Firea.

În acest moment, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, se află internați doar 15 bebeluși, din 700 de nașteri care au avut loc la Maternitatea Spitalului „Doctor Panait Sârbu””.

”Dintre cei 15 nou-născuți, numai 11 au fost confirmați ca fiind infectați cu stafilococul auriu. În cazul celorlalți 4 se așteaptă rezultatele analizelor, pentru că au prezentat pustule pe suprafața corpului. Aceast simptom cutanat nu este grav, nu este nici un copil opus în pericol, dar este o situație”, a apreciat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei mai susține că este bine că, acum, există o dezbatere asupra problematicii infecțiilor intraspitalicești deoarece problemele de acest timp au mai existat și în alte spitale bucureștene și chiar din țară.

Asemenea probleme au drept cauze faptul că, la oamenii maturi, nu ar exista simptome vizibile ale infecției cu stafilococul auriu, dar și brațul că aparținătorii pacienților nu ar respecta normele de acces în unitățile spitalicești și pot aduce cu ei infecțiile respective. De asemenea, o altă problemă ar fi aceea că nu ar exista nici o prevedere care să oblige jos purtarea măștilor, opinează primarul Gabriela Firea.

Pe de altă parte, edilul Capitalei mai spune că, acum, se efectuează dezinfecția maternității Spitalului „Doctor Panait Sârbu” și că speră că, într-o săptămână, să poată fi reluate internările în această secție, care ar fi foarte căutată, pentru că are medici și personal medical de foarte bună calitate. În același timp, Gabriela Firea a mai anunțat faptul că le-a cerut celor de la Compania Municipală Imobiliară să identifice un nou spațiu, pentru relocarea Maternității Giulești.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.