Gabriela Firea: Maternitatea Giulești era aglomerată din cauza lucrărilor la alte trei maternități!

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat astăzi că maternitatea Spitalului „Panait Sârbu” ar fi una dintre cele mai bune și căutate din țară, de aceea creșterea numărului de internări ar fi firească.

Edilul a admis că, pentru a nu apărea astfel de situații (infecții intraspitalicești n.r.), în această perioadă, se fac investiții, reparații și igienizări la maternitățile „Filantropia”, „Cantacuzino” și „Malaxa”.

Date fiind lucrările de la aceste trei maternități ale Primăriei Capitalei și igienizările, dar care nu aveau atât de multe internări, într-adevăr s-au aglomerat secțiile de la Spitalul „Giulești”, astfel încât, dacă puteam vorbi de 320 de internări într-o lună, în ultimele luni, octombrie și noiembrie au fost 380 de internări, deci o creștere pe lună cam cu 60 de procente.

”E adevărat că a fost mai multă aglomerație, din cauza faptului că s-au făcut lucrări, atât de reparații, extindere și igienizare la alte trei maternități din Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Sunt probleme și în ceea ce privește alte spitale din țară, și de stat și private.

”Cred că împreună trebuie să luăm cele mai bune măsuri și poate că nu ar fi rău, așa cum se întâmplă și în Occident, să existe niște reglementări mult mai stricte și proceduri mult mai ferme în ceea ce privește pătrunderea în spitale a persoanelor care vin la pacienți și care, de asemenea, pot aduce viruși și microbi. Și poate că, dacă tot a pornit o astfel de dezbatere, să rămână și ceva bun în urma ei, ceva bun legat de prevenirea unor astfel de situații”, a opinat primarul general al Capitalei.

1 COMENTARIU

  1. Daca investea macar un sfert din suma daruita catedralei (monument al lacomiei si degradarii bor-ului) in maternitati, aceasta situatie ar fi putut fi evitata. Bineinteles, mai exista si factorul uman si neglijenta cadrelor medicale si celor care lucreaza in mediul spitalicesc. Curatenia nu pare a fi o insusire suficient invatata si adoptata de romani…lucru vizibil incepand cu ce vedem pe strazi. Oricum, madam firea ocoleste rezolvarea adevaratelor probleme ale acestui oras din ce in ce mai aglomerat si mizerabil. Spitalele si policlinicile sunt pe ultimul loc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.