Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 decembrie

CINEMA

* De la ora 16:00, în cadrul evenimentului „Violenţa domestică: perspective franco-române”, organizat de Ambasada Franţei în România, la Cinema Elvira Popescu are loc o proiecţie specială cu drama „Jusqu’a la garde / Custodie”, realizată de Xavier Legrand şi distinsă cu Leul de Argint la Festivalul de film de la Veneţia în 2017. Un divorţ duce la o luptă aprigă pentru custodia unui băiat, care va face tot posibilul pentru a împiedica să se întâmple ce este mai rău. Proiecţia este urmată de o dezbatere despre film şi violenţa în familie cu: un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate între Femei şi Bărbaţi (ANES); Doamna Laura Andrei – judecător, expert în dreptul familiei; Oana Bizgan – deputat; Cynthia Loris, artist.

* ArCuB găzduieşte de astăzi Zilele Filmului Portughez, trei producţii fiind prezentate până miercuri 5 decembrie, câte una în fiecare seară, de la ora 19:00. Deseară puteţi viziona filmul documentar „José şi Pilar”, realizat în 2010 de Miguel Gonçalves Mendes, o privire aruncată asupra vieţii unuia din marii creatori ai secolului al XX-lea, autorul cărţii „Călătoria Elefantului”, Saramago, și dovada că, aşa cum spunea acesta, „putem povesti orice în alt mod”.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00 are loc ultima proiecţie din acest an a programului Documentary Mondays, ce vă propune filmul „Skokan” de Petr Vaclav, povestea unui fost deţinut de etnie romă, care, într-un context în care sărăcia şi prejudecăţile rasiale sunt la ordinea zilei, este nevoit să găsească soluţii de unul singur când lasă în urmă viaţa de până atunci.

MUZICĂ

* Paul Surugiu – Fuego, un brand al Crăciunului românesc, Artist al Poporului Republicii Moldova şi unul dintre cei mai iubiţi artişti români, porneşte astăzi într-un  turneu cu spectacolul „Colindător la porţile cerului!”, un eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, spiritului românesc şi valorilor autentice. Primele două reprezentaţii sunt găzduite de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” la Sala Mare, cu începere de la ora 17:00 şi, respectiv, 20:00.

* Muzeul Național „George Enescu” găzduieşte, de la ora 19:00, în aula Palatului Cantacuzino, proiectul „1 Decembrie 2018 – concert special de muzică clasică. Dialoguri muzicale România – Israel”, organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, desfăşoară proiectul” în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim. Evenimentul marchează şi 70 de ani de la înfiinţarea Statului Israel.

* În cadrul Anului european al Patrimoniului cultural şi cu ocazia deschiderii Sezonului România-Franţa, în Atrium-ul Institutului Francez, de la ora 19:30 începe un recital extraordinar susţinut de Eduard Kunz, care interpretează, pe pianul istoric Schiedmayer (achiziţionat de statul francez în anul 1936, împreună cu imobilul din Bd. Dacia, nr. 77): „Clair de lune” de Claude Debussy, „Gaspard de la nuit” de Maurice Ravel şi 6 momente muzicale, op. 16, de Serghei Rahmaninov. Recitalul este deschis de o tânără speranţă a scenei muzicale româneşti, Catinca Nistor, care interpretează: „L’isle Joyeuse” de Claude Debussy şi Toccata Suite Nr.2 Op. 10 de George Enescu.

* Tot de la ora 19:30, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă, pentru prima dată în România, grupul american Marc Ribot’s Ceramic Dog, care vă serveşte un cocktail vitriolant de furie, umor absurd, comentariu politic, rebeliune şi încălcare a normelor muzicale, o binevenită doză de adrenalină.

* În Clubul Fabrica, de la ora 19:30 începe concertul bucureştean al turneului intitulat „Payback Days” şi susţinut de: Scandal (punk rock cinstit, Bacău / Londra, RO / UK); Heresy (crossover thrash, San Jose, Costa Rica) şi BKS (hardcore grind punx, Londra, UK).

* De la ora 19:45 se face intrarea în Berăria H pentru o seară de chill & chat, muzica fiind asigurată de Iolanda Moldovan şi Paul Batinas, foşti concurenţi Vocea României, în compania unui band unplugged format din: Diana Ganea, Norbert Tobias şi „Ursu” Martius Lungu.

EXPOZIŢII

* La Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, în cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturii austriece, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei itinerante „Gustav Klimt. Precursor al modernităţii” organizată cu ocazia comemorării a 100 de ani de la moartea acestuia, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti.

* Expoziţia de fotografii „Femeile din Primul Război Mondial”, ce ilustrează momente emoţionante din viaţa acestora din anii 1914-1918 este vernisată, de la ora 19:00, în Showroom-ul Automobile Bavaria (Şos. Bucureşti-Ploieşti 53A).

CONFERINŢĂ

Parohia Acoperământul Maicii Domnului şi Sf. Voievod Ştefan cel Mare (Bd. Drumul Taberei, nr. 28A) vă invită la conferinţa „Uniţi în Hristos” susţinută, de la ora 19:00 în biserica de lemn, de Ierom. Amfilohie Brânză, duhovnicul Mânăstirii Diaconeşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.