Cat mai costa un apartament in Bucuresti

Piata imobiliara din Bucuresti este in dezvoltare continua, iar investitiile deja multe si mari, vor continua si in 2019, dupa cum anunta toti specialistii.

Se construiesc din ce in ce mai multe locuinte noi, in special aprtamente, din toate categoriile, de la cele zise “mass market” adica situate la periferie, la preturi abordabile si, mai ales, care se inscriu in limitele de buget ale celor care fac un credit Prima Casa, pana la blocurile de lux din zona de Nord.

Indicele imobiliar al Capitalei, realizat de site-ul Imobiliare.ro, spune, insa, ca in ultimele 6, sau 7 luni preturile, cel putin la apartamente, s-au oprit din crestere: valoarea medie a indicelui era de 1313 euro/mp in luna martie, a urcat putin, pana 1333 euro/mp in luna iunie,  pentru a cobora din nou la 1314 euro/mp in octombrie

Explicatiile stagnarii pot fi multe: poate vorba de saturararea pietei in conditile in care investiile in rezidentialul nou au crescut mai repede decat cererea, sau poate fi o consecita a politicii BNR de a descuraja creditarea populatiei ca sa previna supra-indatorarea si sa calmeze inflatia, sau poate este factorul psihologic  dupa cresterea dobanzii ROBOR la 3 luni, desi de multe saptamani aceasta dodanda este cvasi-stabila in jurul valorii de 3,1-3,2%

Oricum, marea majoritate a analistilor imobiliari afirma ca nu trebuie sa ne asteptam la scaderi cat de cat importante ale preturilor.

Preturi care, la apartamentele noi, variaza puternic in functie de zona: in Sudul Capitalei, de exemplu, 2 camere cu suprafata construita de 54 mp se vand la 36.000 euro,  adica 670 euro/mp, in timp ce pe soseaua Nordului, tot 2 camere de 51 mp se vand la 150.000 euro, adica 3000 euro/mp.

In fine, dar nu mai putin important, daca facem abstractie de segmentul de lux,  apartamentele in blocurile vechi din aceesi zona a Bucurestiului sunt, in continuare, mai cautate decat cele noi pentru ca sunt mai bine amplasate, in apropierea transportului in comun si a magazinelor.

De exemplu in Sudul capitalei : un apartament nou de trei camere de, 66mp, se vinde cu 61.000 euro, adica 900 euro/mp in timp ce un apartament vechi, tot de trei camere, de 67 mp, se vinde cu 72.000 euro adica 1100 euro/mp.

FleetMaster, Soluția completă pentru planificare și  optimizare rute, te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica „Strada de business”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.