Prima maternitate inchisa:Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” București

Directia de Sanatate Publica București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” București să sisteze internarile începând de mâine.

Avand in vedere situatia aparuta in cadrul unitatii spitalicesti  privind cazurile de infectii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum si faptul ca  masurile instituite nu au avut rezultatele asteptate, conducerea DSPMB considera necesare instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Stafilococ Auriu MRSA.

Astfel, incepand cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitaliceasca.

Pe masura ce spatiile vor fi eliberate prin externarea pacientilor, acestea vor fi inchise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

Intreg personalul medico-sanitar depistat ca purtator de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate pana cand va finaliza tratamentul specific si probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua  exudatul nazal pentru intreg personalul unitatii sanitare, precum si pentru toti pacientii internati in unitatea sanitara.

In cazul rezultatelor pozitive pentru pacientii internati vor fi consemnate in biletul de externare inclusiv in scrisoarea medicala catre medicul de familie in vederea instituirii tratamentului adecvat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.