Piesa asta este hit!

La o sută de ani de România dodoloață, tradiția merge mai departe.

Expoziția România 100 – Eu Aleg România, prin ”Redescoperim 100 de momente esențiale din istoria românilor”, s-a mutat din Centrul Istoric. Ea poate fi admirată în București Mall Vitan până pe 31 ianuarie.

Și pentru că am intrat în casă nouă, am și inaugurat-o cum se cuvine. București FM a făcut un eveniment cu tradiție.

Bucureștenii au răspuns provocării lansate de postul nostru de radio, au venit la mall cu ii și alte piese tradiționale vestimentare și au fost premiați. Brâu, ie, fotă sau năframă, ilic, cămașă sau ițari, au fost admirate, onorate, jurizate, iar la sfârșit s-a strigat : Piesa asta este Hit!

Invitat special a fost Ionela Bran, etnograf, interpretă de muzică populară și un…mic întreprinzător. O mică afacere care duce tradiția mai departe : Creație by Ionela Bran.

Alături de ea au fost colegele noastre Sandra Sălăgean de la Evenimentul zilei, Elena Stoichiță, OK! Magazine, Lizeta Oprea de la Adevărul, Susana Pletea de la Burda România și Oana Bulzan de la Kudika. Toate membre ale juriului care a ținut cont și de povestea care a însoțit exponatele.

Ionela Bran a fost însoțită de 2 doamne din satele românești, care au cusut doua ii, demonstrând celor prezenți arta și măiestria cu care se crează această piesă vestimentară.

Iar Art & Craft și București Mall Vitan au dat premii speciale pentru… Hiturile vestimentare. O editie specială În Comunitate cu Diana Matei și Alexandru Minculescu.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Sursa foto: Andrei Stancu și Diana Matei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.