„Love’s Not Just For Christmas”, cel mai fericit colind din lume

Magia sărbătorilor de iarnă nu ar mai fi la fel fără colindele şi cântecele de Crăciun şi Anul Nou.

Muzicologul şi vicepreşedinte responsabil cu probleme academice în cadrul Berklee College of Music, Joe Bennett, şi-a propus să descopere care sunt elementele muzicii de Crăciun care ne fac să ne simţim veseli şi fericiţi.Acesta a comparat toate cântecele de sărbătoare clasate în topul Spotify al celor mai bune 200 de melodii difuzate cu o săptămână înainte de Crăciun, anul trecut.

Piesele sunt clasificate în nouă teme: casă, dragoste, iubire pierdută, party, Moş Crăciun, zăpadă, religie, pace pe pământ şi instrumentale. De asemenea, el a remarcat şi tonalitatea fiecărui cântec, anul creaţiei şi categoria vocală (masculin, feminin, duet, grup sau instrumental).

Concluzia a fost că cel mai bun cântec de Crăciun trebuie să aibă o temă lirică legată de Moş Crăciun, zăpadă, casă şi familie sau dragoste. „Condiţiile” obligatorii sunt sunetul clopoţeilor la sanie, un ritm de circa 115 bătăi pe minut şi vocea lui Michael Buble.

Astfel a fost creat cel mai fericit cântec de Crăciun din lume. Compozitorul Harriet Green şi producătorul Steve Anderson au colaborat pentru a transforma toate aceste informaţii în piesa „Love’s Not Just For Christmas”, interpretată de London Community Gospel Choir.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.