Începe construcția noii Școli Germane din București!

Sursa foto: www.dsbu.school

Împreună cu ambasadorul Germaniei la București, Excelența Sa domnul Cord Meier-Klodt, cu ambasadorul Austriei la București, Excelența Sa, doamna Isabel Rauscher, cu reprezentanți ai mediului de afaceri care susține investiția, edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache a participat astăzi la punerea pietrei de temelie a noii Școli Germane din București.

Noua școală se va construi în Sectorul 1, în zona Bulevardului Poligrafiei, în apropierea  headquarter-ului OMV, pe un teren de peste 2 hectare pe care această companie l-a pus la dispoziție. Suprafața construită va fi de peste 8000 de metri pătrați. Școala va dispune de laboratoare moderne, de săli de sport și de peste 2000 de metri pătrați de terenuri de sport exterioare.

Investiția totală va fi de 13 milioane de euro, dintre care 4,5 mulaje vor reprezenta contribuția Guvernului Germaniei, iar restul vor proveni din contribuții private.

Excelența Sa, domnul Cord Meier-Klodt, a anunțat că există toate aprobările necesare pentru demararea lucrărilor. Ambasadorul Germaniei la București, a declarat că Școala Germană a fost și este o expresie a elitei în educație, dar nu a elitismului.

”Învățământul în limba germană nu este dedicat doar unor elite”, a susținut ambasadorul Germaniei.

Excelența Sa a mulțumit Companiei OMV pentru donarea terenului necesar construcției noii Școli Germane și primarului Sectorului 1, pentru celeritatea cu care a fost obținută autorizația de construcție.

Primarul Daniel Tudorache a declarat că dorește să învețe bune practici din construcția acestei școli moderne, pentru a construi noi școli, la cele mai înalte standarde.

„Sectorul 1 înregistrează o dezvoltare foarte rapidă, din punct de vedere, rezidențial, demografic și economic, mai ales în partea sa de nord. De aceea, este nevoie de noi unități de învățământ, în această zonă. Vom construi, spre exemplu, o nouă școală sportivă, în zona Grădinii Zoologice. Vreau să învăț din acest exemplu de bune practici cum trebuie construită o școală modernă”, a declarat Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.