Bunicii din Sectorul 1 vor învăța să se „dea pe net”!

Începând din luna ianuarie a anului viitor, bunicii din Sectorul 1 vor putea participa la un curs de utilizare a computerului, la „Clubul Seniorilor Sector 1”, de pe strada Ion Slătineanu, numărul 16.

Aici, într-o casă frumoasă din zona Dorobanți, vârstnicii vor putea opta, pe lângă jocul de table și de șah, pentru a învăța să utilizeze computerul, să caute informații pe internet și să comunice on-line. Cursurile vor fi „predate” om la om de către tineri voluntari, cu ajutorul computerelor și accesului la internet, oferite de către Primăria Sectorului 1.

Edilul Daniel Tudorache spune că seniorii au fost cei care au venit către el cu această propunere.

”Este bine ca ei să știe să folosească un computer pentru a se informa, pentru a putea rezolva online diverse probleme administrative, pentru a-și face diverse cumpărături sau chiar a relaționa cu autoritățile locale, pentru a putea utiliza instrumente bancare de tipul plăților online. Dar cel mai important este faptul că, prin intermediul computerului, al smartphone-ului și al internetului pot să comunice cu rudele, cu prietenii, cu copiii aflați, poate, în străinătate. În felul acesta, bunicii Sectorului 1 nu se vor mai simți singuri, excluși din societate, marginalizați, neputincioși și inutili”, crede Daniel Tudorache.

Am stat de vorbă și cu bunicii care vor învăța să „se dea pe internet”. Unul dintre ei îmi spunea că își dorește foarte mult să își poată cumpăra diverse lucruri neștiute pe internet și să poată lua legătura cu rudele și prietenii online. Mai mult, există, astăzi, nenumărate posibilități de monitorizare a stării de sănătate on-line, pe care domnul respectiv își dorește să le poată folosi.

O doamnă, fostă profesoară, mi-a spus că utilizează, deja, computerul și un smartphone și că are acces la internet. Dar își dorește să își poată rezerva excursii sau bilete de avion, să își facă check-in-ul și să poată accesa multe alte servicii on-line.

„Folosesc computerul, știu ceva, dar nu știu tot. Copiii nu au timp să mă învețe sau, dacă vreau să printez ceva, nu au timp să treacă, să îmi aducă print-ul. Aș vrea să învăț să fac toate aceste lucruri singură”, mi-a spus doamna profesoară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.