Controale în maternitățile bucureștene

Corpul de Control al Ministerului Sănătății verifică maternitățile bucureștene, după ce paisprezece bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au contractat infecții intraspitalicești.

Potrivit Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde au fost tratați doisprezece dintre nou născuți, aceștia au fost depistați cu stafilococul auriu, având infecții respiratorii și cutanate.

Toate cazurile au fost raportate Direcției de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că acțiunile Corpului de Control vizează mai multe nereguli raportate și la maternități din țară.

De cealaltă parte, Primaria Municipiului Bucuresti si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu” resping ferm acuzatiile că bebelușii au fost infectați în acdrul maternității.

In acest sens, subliniem faptul ca nou-nascutii NU au fost „transferati” la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” ci au fost externati din maternitate fara sa prezinte vreun semn de afectare cutanata. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebelusilor la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate.

Facem precizarea ca, in prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, se deruleaza o investigatie epidemiologica pentru a stabili daca exista o legatura intre nasterile celor bebelușilor si informatiile aparute in presa.

De asemenea, este important de mentionat ca in lunile octombrie si noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, s-au nascut, in total, 637 copii, fara complicatii infectioase declarate.

Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu” a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfectie, iar in 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infectiilor. Subliniem faptul ca, in sectia de neonatologie si in tot Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, procedurile de prevenire a infectiilor sunt strict aplicate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.