Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 noiembrie

CINEMA

* În ultima sa zi, Festivalul Filmului Palestinian are în program două proiecţii la CinemaPRO:

– de la ora 18:00, thriller-ul „Dragoste, furt şi alte încurcături” de Muayad Alayan, despre un hoţ de maşini palestinian care dă de bucluc când fură maşina greşită;

– de la ora 20:00, în Gala de închidere, „Vânătoarea de fantome”, documentar despre propria sa perioadă de detenţie într-un centru de interogatorii israelian realizat de Raed Andoni, care va fi prezent pentru un dialog cu publicul după proiecţie.

 

* Zilele Filmului German continuă la Cinema Elvira Popescu, unde deseară rulează două drame:

– de la ora 18:30, „Blind und hässlich / Oarba şi urâtul”, realizată de Tom Lass, care interpretează şi rolul principal, Ferdi, un tip convins că e urât şi e gata să se sinucidă, când e surprins de Jona, o fată care a renunţat la şcoală, a fugit de acasă şi se preface că e oarbă; între cei doi se dezvoltă o poveste de dragoste pe cât de emoţionantă, pe atât de absurdă, dar şi şubredă totodată;

– de la ora 20:30, „In den Gängen / Printre rafturi”, realizată de Thomas Stuber după o povestire de Clemens Meyer, în care Franz Rogowski interpretează pe Christian angajat de curând la un supermarket dintr-o provincie est-germană, un microcosmos în care domnesc ordinea şi repetiţia ritualică, un fel de acasă pentru toţi cei aflaţi în tură, printre motostivuitoare şi lungi coridoare şi unde se strecoară şi dragostea acestui începător cu Marion, femeie căsătorită, dar nefericită.

 

* Cinemateca Union găzduieşte, de la ora 19:00, spectacolul de gală cu premiera „Ajunul sărbătorilor în Lereşti”, film documentar de Izabela Bostan.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori este proiectată comedia dramatică „Kvinnors väntan / Femei în aşteptare”, realizată în 1952 de cineastul sudez Ingmar Bergman, cu: Aino Taube, Anita Björk, Eva Dahlbeck, Maj-Britt Nilsson, Birger Malmsten, Gunnar Björnstrand.

 

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu şi avându-l ca solist pe violoncelistul Răzvan Suma. În program: Divertisment pentru orchestră de coarde în Re de W. A. Mozart; Concertul nr. 2 pentru violoncel şi orchestră de J. Haydn; Trei piese pentru orchestră de coarde de C. Silvestri şi Concert pentru orchestră de coarde de Paul Constantinescu.

* În cadrul proiectului „România în lume” dedicat Anului Centenar şi pentru a marca deschiderea sezonului cultural România-Franţa, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, susţine un nou turneu cu trei concerte, primul având loc astă-seară, de la ora 19:00, la Ateneul Român. În program: Rapsodia I de George Enescu,  Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2 de C. Saint-Saens – solist Fazil Say şi Simfonia „Manfred” de P. I. Ceaikovski.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti continuă Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, cu o Seară de muzică franceză cu soprana Laura Chera şi pianista Adela Lorincz, ce începe de la ora 19:00.

* De la ora 18:00, Institutul Fraţii Golescu prezintă „Ziua Bucovinei” în Clubul Ţăranului, unde Lorena Oltean susţine un concert, invitaţi fiind hegheduşii de la Bistriţa.

* Trupa byron sărbătoreşte 12 ani printr-un concert pe care-l dă, de la ora 20:00, în Expirat Club – Halele Carol, având-o ca invitată pe solista Ana Ćurčin, născută la Bagdad, crescută la Moscova şi stabilită acum la Belgrad.

* Nicu Alifantis & Zan susţin un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

* „12 la sută” se intitulează show-ul pe care FolkFrate! îl propune, de la ora 21:43, în Quantic Club.

* În Berăria H, de la ora 21:45 începe evenimentul „Club 27 – Tribute to Amy, Janis, Jim, Kurt” în cadrul căruia, publicul poate asculta hit-urile unor artişti care au murit la vârsta de 27 de ani cântate de alţi interpreţi astfel: cele ale lui Amy Winehouse – de Irina Popa, ale lui Janis Joplin – de Barbara Di Teodoro, ale lui Jim Morrison – de Danilo Passeri, ale lui Kurt Cobain – de Daniele Tofani.

* De la ora 22:00, The Motans cântă în The Vintage Pub.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.