Primele  10 ambulanţe primite de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov intră pe traseu din 4 decembrie

Primele  10 ambulanţe primite de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov intră pe traseu din 4 decembrie, a anuntat primarul capitalei, Gabriela Firea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea fac parte din lotul de 106 ambulante pe care Primăria Capitalei le-a achiziţionat pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov  si au fost livrate astazi,  urmând să intre pe traseu începând cu data de 4 decembrie.

Până în luna februarie mai vin încă 60, restul urmând să ajungă la Bucureşti, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, până în luna iulie. A fost o licitaţie organizată la nivelul Primăriei Capitalei la care au fost ca şi participanţi reprezentanţii Ministerul Sănătăţii, reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă, tehnicieni, care au ştiut exact ce trebuie să solicite, ca şi criterii, pentru ca aceste ambulanţe să fie dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru a salva vieţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambulanţele  au fost achiziţionate în urma unei licitaţii de aproape nouă milioane de euro, banii venind din dividendele cuvenite din contractul cu Apa Nova.

Primarul general a spus că ambulanţele aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi au fost oferite Serviciului de Ambulanţă printr-un contract de comodat.

Firea a mai spus că, împreună cu managerul Serviciului de Ambulanţă, s-a implicat pentru a avea echipamente noi, atât pentru medici, cât şi pentru asistenţii de pe ambulanţă.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a afirmat că în prezent 80% parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi-a îndeplinit norma de casare şi o mare parte dintre ambulanţe vor fi înlocuite.

“Ne bucurăm că acum, în An Centenar, trăim momentul în care autorităţile locale se implică în rezolvarea problemelor comunităţii. După cum am mai spus, 80% din parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi-a îndeplinit norma de casare, de aceea o mare parte din ambulanţe vor fi înlocuite, iar cele care nu vor fi înlocuite vor suplimenta capacitatea de intervenţie a Serviciului de Ambulanţă. În momentul de faţă, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are un număr de 108 ambulanţe de urgenţă, vorbim de 22 de ambulanţe de tip C2, de nivelul cel mai înalt, şi 86 de ambulanţe de tip B1-B2. Din total, un număr de 68 de ambulanţe au durata legală de folosinţă depăşită. Asta presupune costuri de exploatare nesustenabile în raport cu bugetul alocat şi consum suplimentar de timp”, a declarat Alis Grasu.

Întreţinerea ambulanţelor va fi făcută de Ministerul Sănătăţii prin bugetul alocat.

Alis Grasu a precizat că întreg personalul operativ va primi echipamente de protecţie atât de vară, cât şi de iarnă, complete.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a mai spus că în continuare este nevoie şi de personal suplimentar.

“Ambulanţele nu merg singure, sigur, avem nevoie de personal suplimentar şi aici ne bazăm pe sprijinul tuturor să primim încă 150 de posturi cu care să suplimentăm capacitatea de intervenţie”, a precizat Alis Grasu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.