Nu se majorează tariful călătoriei cu mijloacele de transport în comun de suprafață

Nu se majorează tariful călătoriei cu mijloacele de transport în comun de suprafață, dar cresc amenzile Societății de Transport București.

Societatea de Transport București (STB), fostă RATB, precizează că persoanele care circulă fără bilet sau nu a validat cardul, vor plăti o suprataxă, pe loc, în valaore de 50 de lei.

În cazul în care călătorul care circulă fraudulos, va refuza achitarea acestei suprataxe i se va întocmi proces verbal de contravenție, valoarea amenzii fiind de 500 de lei.

De asemenea, potrivit  reglementărilor privind contravențiile, cel sancționat poate plăti jumatate din amendă dacă o achită în termen de 15 zile.

STB mai precizează că aplicarea măsurilor de sancționare se va face numai după ce toți beneficiarii, inclusiv cei cu gratuități vor intra în posesia acestor tipuri de card și numai după ce vor fi informați corespunzător și se vor familiariza cu funcționarea sistemului automat de taxare.

În privința majorării prețului călătoriei, Gabriela Firea a dat asigurări, că tarifele de călătorie cu transportul în comun de suprafață rămân neschimbate, respectiv 1 leu și 30 de bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.