Hepatita E poate fi transmisă la om de la şobolani

Primul caz de transmitere a hepatitei E la om de la șobolani a fost depistat de cercetătorii din Hong Kong. Potrivit publicației Science Alert, virusul hepatitei E (HEV), recent inclus în genul Hepevirus al familiei Hepeviridae, cauzează o infecţie acută. HEV se mai transmite pe cale fecal-orală, în cazul în care se consumă apă potabilă contaminată cu fecale. Transmiterea directă de la o persoană la alta nu este posibilă. Transmiterea pe cale sexuală sau prin transfuzii nu a fost dovedită.

Maladia respectivă este transmisă la om de la rozătoare, dar, deocamdată, nu a fost stabilit mecanismul exact de transmitere. Se mai specifică că un barbat din Hong Kong a fost diagnosticat cu hepatita E. Bărbatul, de 56 de ani, din Hong Kong, a fost diagnosticat cu hepatita E, acesta fiind primul caz în care boala a fost transmisă de la șobolan. Cercetătorii nu știu cum a contractat omul virusul. În schimb, au descoperit că, în apropierea casei acestuia, există o groapă de gunoi, unde condiţiile sunt departe de a fi igienice, invadată de un număr mare de șobolani.

Pacienul a primit medicamente care au acţionat direct asupra sistemului imunitar. În momentul de faţă sunt cunoscute mai multe cazuri de transmitere a hepatitei E la om de la șobolani, cel din luna septembrie 2018, la bărbatul de 56 de ani, iar cu un an mai devreme, în 2017, o femeie a fost spitalizată fiind suspectată că a contactat virusul E. Ea se plângea de lipsa poftei de mâncare şi de dureri în zona abdomenului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.