Atenţie! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie, în această perioadă

În condițiile avertizărilor meteo emise de ANM, polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea  frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului.
Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.
Atenţie!
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.
În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
Peste 11 mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în caz de vreme rea!La nivelul judeţelor vizate de atenţionarea meteo au fost suplimentate efectivele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât acţiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, au fost pre-alertate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru luarea tuturor măsurilor de protejare a populaţiei şi pentru asigurarea funcţionării la parametri normali a sistemelor de utilităţi publice.

Totodată, Dajbog a arătat că, pentru perioada cu temperaturi scăzute, autorităţile locale vor lua măsuri de asigurare a unor spaţii de cazare pentru persoanele surprinse de vremea severă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.