VIDEO: Alexandra Ungureanu: “Muzica trebuie să spună o poveste autentică. Doar așa convingi oamenii”

Alexandra Ungureanu a dat ”Buna dimineața, București!” în cel mai potrivit mod înainte de 1 Decembrie: a cântat live noul single, “Vântule”, piesă în care se regăsesc multe influențe folclorice. Artista a povestit despre Crăciun și despre ce planurile pentru anul viitor.

Alexandra recunoaște că, deși s-a plimbat prin multe genuri muzicale, acum a rămas pe electro-pop cu influențe din folclor. “La anul sper să scoatem și un album. Am cântat și cu Marius Mihalache piesa asta nouă, mai ales că între instrumente am țambal.”

Noul single ar putea fi o continuare a piesei “Bate, Bate”, dar varianta tristă. “E o poveste cu un soi de desincronizare în dragoste.”

Alexandra Ungureanu spune că dintre melodiile sale, i se potrivesc toate. “Chit că au fost scrise din experiențe proprii sau nu, le-am asimilat. Iar legat de «Vântule», recunosc faptul că am trecut printr-o astfel de experiență… de mai multe ori.”

Dacă vrei să afli care este colindul preferat al Alexandrei, care e cel mai fumos cadou primit de sărbători, la ce maeștri populari a fost și de ce, vezi VIDEO

“«Vântule» e o doina urbană. Ne jucăm cu aceste împletituri între electro și popular. În concerte avem foarte multe surprize. E foarte interesantă influența asta. Îmi doresc să aflu cât mai multe. Am fost la niște rapsozi populari la începutul toamnei. Acolo unde s-au născut aceste influențe. Nu mi-a plăcut folclorul dintotdeauna, l-am descoperit acum câțiva ani. Mi se par interesante metrica, mesajul. E destul de complicat să combini cele două lumi muzicale. Cred că va fi un repertoriu interesant. Avem cel puțin 3 piese de care sunt foarte încântată și abia aștept să le terminăm. Muzica ta vorbește despre tine și doar așa poți emoționa. Muzica trebuie să spună o poveste autentică. Doar așa convingi oamenii.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”

Foto credit: Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.