Oameni care ne inspiră într-un eveniment de suflet!

Provocare si Vointa: un eveniment de suflet, cu oameni care te inspira, autentici, sinceri, emotionali, oameni care fac lucruri extraordinare pentru ca vor. Spunea Vlad Tanase ca e contraproductiv sa-ti doresti, dorinta implica asteptare, pe cineva care sa se ocupe, Pestisorul de aur, Doamne Doamne, Zana Maseluta…nu trebuie sa-ti doresti, trebuie sa vrei si atunci te pui singur in miscare!

Prietenii mei Gabi si Cristi Airinei au pedalat pentru copii cu diabet. Sa inteleaga pustii, mama, tata, medicul curant ca diabetul nu te priponeste langa canapea, din contra te ia de acolo. Si daca vrei, te poate duce oriunde, in jurul Romaniei, ca pe Gabi, insulino-dependenta, sau in nordul inghetat al Canadei ca pe Roddy, diagnosticat la 40 de ani cu diabet de tip 1. Roddy Riddle e baiatul ala de care ne rugam s-o ia mai incet, cat sa ajunga Tibi la finish fara probleme.
A venit din Scotia pentru ca a fost invitat, fara sa-i cunoasca pe Gabi si Cristi.
Atunci cand a fost diagnosticat, n-a stiut ce l-a lovit, cand a inteles, a plecat sa alerge un Maraton in Sahara, apoi un Ultra Maraton Arctic.
Astazi diabetul l-a adus in Romania. Diabetul si sufletul lui mare!

Roddy m-a emotionat teribil. Tibi m-a facut sa rad, (are umor cu carul si talent de stand-uper), cu Vlad am rezonat in multe, iar Radu m-a facut sa-mi doresc sa iau lumea la picior, sau la roata bicicletei cum a facut-o el.
Dar cum spunea Vlad, asta nu-i suficient ,mai trebuie sa vreau.

Au fost povestile unor oameni extraordinari sau povestile extraordinare ale unor oameni obisnuiti….
Au fost oameni care in fiecare zi lupta cu boala si in fiecare zi ies invingatori. Pentru ei, cursa se masoara in kilometrii de viata. Parcursi pe vreme rea.

Krista Lurtz e obisnuita sa urce Fagarasii si toate culmile pe care boala i le tot ridica.  Si ca ea au fost multi in sala. Au fost oameni care aveau mare nevoie de astfel de exemple, pentru care „Provocare si Vointa”a insemnat restart. Si de la capat!
Gabi si Cristi Airinei  au gasit oamenii potriviti pentru a ne transmite acelasi gand: Da,Si Eu Pot! Ramane doar sa vrem!

Evenimentul Provocare si Vointa a fost organizat de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – A.P.A.A si Da, Si Eu Pot si sustinut de Bucuresti FM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.