Cresc amenzile Societăţii de Transport Bucureşti!

Cresc amenzile pentru cei care călătoresc fraudulos cu mijloacele de transport în comun!

Potrivit noului regulament al Societății de Transport București, vor fi amendați și cei care ocupă un scaun cu bagajele și nu plătesc o călătorie în plus, dar și cei care au abonament, dar nu-și validează cardul. Astfel, în funcție de gravitatea faptei, amenzile vor fi cuprinse între 100 și 500 de lei.

Printre faptele ce vor fi sancționate cu 500 de lei se numără: călătoria fără titlu de călătorie valabil (emitent, operator, tarif și perioadă de valabilitate) și validat la începutul călătoriei, sau fără un alt document care să permită efectuarea călătoriei; împiedicarea în orice mod a personalului cu competenţe, desemnat de către operatorul de transport/ transportatorul autorizat, să-şi exercite atribuţiile de serviciu la bordul vehiculelor de transport în comun, în staţii ori la capetele de linii și agresarea fizică sau verbală a personalului cu competenţe, desemnat de către operatorul de transport/transportatorului autorizat, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu la bordul vehiculelor de transport în comun, în staţii ori la capetele de linii.

Va rămâne însă în continuare posibilitatea de achitare pe loc a unei suprataxe de 50 de lei.

Potrivit hotnews.ro, noul regulament ar urma să intre în vigoare în decembrie. Acesta poate fi consultat pe site-ul www.stbsa.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.