Brexit-ul a fost semnat

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat acordul privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum si declaraþia care schiteaza relatia post- Brexit cu Londra.
Consiliul European aproba acordul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana, scriu liderii celor 27 de state membre in concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles.
Ei s-au exprimat de asemenea in favoarea unei relatii cat mai stranse posibil cu Londra dupa Brexit.
Acordul de retragere, care are 585 de pagini, detaliaza conditiile juridice ale iesirii Marii Britanii din UE la 29 martie 2019.
Declaratia politica ce însoteste acordul subliniaza obiectivele comune ale Londrei si Bruxellesului pentru viitoarea lor relatie.
Documentul nu are un caracter obligatoriu dar face apel la parlamentul britanic sa sprijine la randul sau acordul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca proiectul de acord privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana este unul foarte bun pentru Romania, aratand ca drepturile românilor sunt perfect protejate.
„Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana are douã faze importante: retragerea si relatiile viitoare care vor fi stabilite ulterior. Astazi vorbim de Acordul de retragere. Este foarte important pentru cã fara un astfel de acord nimic nu ramane stabilit între UE si Marea Britanie. Acest acord a fost negociat indelung, în detaliu. Proiectul reflecta toate preocuparile noastre si soarta romanilor din Marea Britanie, finantarea bugetului UE si multe alte lucruri”, a spus Iohannis, inainte de reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.