7 micro-documentare pe care trebuie sa le vezi!

 

Din moși strămoși, avem o țară. Pe care o dăm mai departe din tată-n fiu. Din ce în ce mai puțină, din ce în ce mai străină!
România pare că ni se scurge printre degete!
Sunt oameni care prin ceea ce fac  pun stavilă disoluției, cu dragoste de patrimoniu păstrează, conservă, adaugă și inovează.
Din astfel de oameni a luat ființă în 2017 România Tradițiilor Creative.

Artiști, meșteșugari,antreprenori în industrii creative,reprezentanți ai patrimoniului cultural  și-au unit forțele  pentru a recupera trecutul valoros,tradițiile autentice,și a valorifica acesta bogăție de resurse prin activități economice sustenabile.

România Tradițiilor Creative ne-a pregatit 7 micro-documentare despre puterea recuperării, actualizării și valorificării tradițiilor, dar și despre calitatea acestora de a reprezenta resurse creative pentru activități generatoare de locuri de muncă și profit.
Exemplele de bună practică prezentate în filme pot deveni modele inspiraționale pentru alte proiecte care își propun să intersecteze industriile creative cu diversitatea elementelor de cultură tradițională.

Întreaga serie de filme este disponibilă pe canalul de YouTube https://www.youtube.com/traditiicreative/ sau în pagina de Facebook a rețelei, https://www.facebook.com/TraditiiCreative/

Proiectul Argument video Tradiții Creative este inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.