Repetitii pentru parada de ziua nationala

Astazi in Capitala au loc repetitii pentru parada militara ce va fi organizata de 1 decembrie la Arcul de Trimf.
La ceremonia militara de ziua nationala vor participa aproximativ 4 mii de militari cu peste 2oo de mijloace de lupta si 5o de aeronave. Este vorba despre fortele terestre ale Armatei Romane- detasamentele ale diverselor arme cu uniforme specifice armatei din primul razboi mondial precum si un grup de calareti reprezentand simbolic cavaleria din 1918- precum si forte ale Politiei, Politiei de Frontiera, Pompierilor Militari, SRI si Jandarmeriei. La parada vor lua parte si militari din Bulgaria, Canada, Franta, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Anglia, Moldova, Statele Unite, Turcia si Ucraina.

Despre noutatile ceremoniei militare din acest an, comandantul paradei, general- locotenent Adrian Tonea a declarat “In primul rând, transportorul blindat pentru trupe Piranya 5, cateva elemente legate de tehnica de sprijin logistic, cateva detasamente care amintesc de traditiile istorice ale armatei romane, toate centrate pe simbolistica centenarulului marii uniri”. Parada de 1 Decembrie va incepe la ora 1o.

Astazi ca si peste o saptamana, de ziua nationala a Romaniei, la 1oo de ani de la marea unire, traficul rutier este/va fi inchis intre orele 4 si 16 pe axul central si banda intai a soselei Kiseleff intre piata Presei Libere si Arcul de Triumf.
De asemenea circulatia rutiera va fi restrictionata pe benzile 1 si 2 pe sos. Bucuresti- Ploiesti pe sensul piata Presei- fantana Miorita si pe benzile 3 si 4 in sens invers.
Totodata va fi restrictionat traficul prin pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere catre Arcul de Triumf.
Intre orele 7 si 16 va fi inchisa total circulatia masinilor pe sos. Kiseleff intre piata Presei si intrarea in piata Victoriei pana la semaforul care face legatura cu bd. Aviatorilor si str. Paris precum si pe strazile adiacente.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.