Ciocniri la Paris

Fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene si au folosit un tun cu apa pentru a dispersa miile de oameni care protesteaza impotriva cresterilor preturilor la carburanti.
Vestele galbene, cum sunt cunoscuti manifestantii, au incercat sa se apropie de Palatul Elysée, sediul presedintiei franceze, pentru a cere demisia lui Emmanuel Macron.
Pe de alta parte autoritatile de la Paris sugereaza ca printre manifestanti s-ar fi putut infiltra grupuri de extrema dreapta pentru a radicaliza protestul.
Potrivit ministerului francez de interne, inainte de inceperea protestului, la Paris s-ar fi strans 8 mii de manifestanti. Cifrele oficiale indicau, la nivelul intregi tari astazi 23 de mii de protestatari, comparativ cu 3oo de mii sambata trecuta.
Miscarea Vestelor galbene se bucura de o larga sustinere in randul populatie, conform unui sondaj de opinie, 72 la suta dintre francezi aproba revendicarile lor, revoltati de majorarea taxei destinate finantarii tranzitiei energetice, fapt care a amplificat explozia preturilor la carburanti.

foto: rtl.fr

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.