Roxana Wring: Vom cere formarea unei celule de criză la PMB pentru a reveni la legalitate!

Liderul grupului de consilieri municipali USR, Roxana Wring a declarat, astăzi, că cere demisia doamnei primar General Gabriela Firea, pentru că s-ar face vinovată pentru dezastrul administrativ și edilitar fără precedent în care se află orașul, astăzi.

”Vom propune că, la nivelul PMB, să se înființeze o celulă de criză, apolitică, pentru a gestiona revenirea la situația anterioară și legală”, a declarat șefa USR-iștilor din Consiliul General.

”Această celulă de criză trebuie să stabilească modalitatea de revenire la primărie a celor aproape 600 de milioane de euro, care au fost dați companiilor municipale”, susține Wring.

Ea a solicitat conducerilor companiilor municipale să înceteze, din acest moment, orice plată și să nu mai semneze nici un fel de documente care se angaja bugetele companiilor.

”Propunem tuturor partidelor din CGMB să adoptăm un plan pentru desființarea companiilor și recuperarea banilor, astfel încât bucureștenii să nu aibă de suferit”, a declarat Roxana Wring.

”Vom aștepta motivarea instanței și vom întreprinde toate demersurile necesare, în continuare”, a spus șefa consilierilor municipali USR.

Sursa foto: Facebook

”Cât privește Compania Municipală Energetică, care nu a preluat activele RADET și ELCEN, așa cum ar fi trebuit, USR va face toate eforturile ca RADET să funcționeze și bucureștenii să aibă apă caldă și căldură”, a spus Wring.

Șefa USR-iștilor din Consiliul General i-a cerut Gabrielei Firea să se abțină de la orice act ostil și revanșard la adresa bucureștenilor și de la orice act care ar tergiversa desființarea companiilor.

Consilierul municipal, Ana Ciceală, a declarat că 596 milioane de euro ar fi fost alocați către companiile municipale prin împrumuturi și majorări de capital.

”Dintre aceștia, 28 de milioane de euro ar fi trebuit deja returnați către bugetul Municipiului București. Tot din alocările de la bugetul local, 300 de mil de lei ar reprezenta cheltuieli cu personalul, iar directorii companiilor municipale ar fi de câte 20 de mii de lei, iar Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă ar oferi un salariu de 35 de mii de lei pentru un arhitect”, susține Ciceală.

Companiile ar fi putut fi vândute pe nimic către clienți politici

Mircea Ursuța, avocatul care a câștigat recursul ce a dus la anularea actelor de înființare ale companiilor municipale, spune că în urma hotărârii de ieri a Curții de Apel București, nicăieri în România, nici un primar nu va mai putea înființa nelegal astfel de companii.

”Hotărârile de Consiliu General, prin care au fost înființate companiile municipale, au fost declarate ilegale, deoarece nu au fost adoptate cu o majoritate de două treimi”, a explicat avocatul Mircea Ursuța.

”Este nevoie de un nou demers juridic pentru punerea în aplicare a hotărârii Curții de Apel”, a recunoscut avocatul Mircea Ursuța dar ”nimeni nu mai poate spune că nu a cunoscut că aceste companii au fost înființate ilegal”, a continuat el.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.