Piesa asta este HIT! De secole, în topuri!

IA-ți IA și fă-o cunoscută!

București FM, postul public de radio al Capitalei, continuă seria de evenimente dedicate Centenarului. După ce în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie, în Centrul Istoric (zona Băncii Naționale), a avut loc expoziția România 100 – Eu Aleg România, prin care publicul a putut redescoperi 100 de momente esențiale din istoria românilor, istoria merge mai departe. Nu foarte departe de cei care vor să afle despre 100 de momente esenţiale din Istoria românilor, 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente, 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României. Astfel, Expoziția va putea fi descoperită sau redescoperită în incinta București Mall Vitan.

Cu ocazia inaugurării noii locații a Expoziție, București Fm a pregătit un eveniment unic.

București FM te așteaptă miercuri, 28 noiembrie 2018,  la prima ediție a unui evenimet cu tradiție! Nu e o contradicție în termeni. Evenimentul conține tradiție sub formă de piese vestimentare tradiționale, dar și de elemente de port tradițional reinterpretat. Orice piesă găsită în cufărul bunicii are istorie, poveste, valoare… De ce să nu fie expusă, onorată, admirată? Orice piesă vestimentară modernă, inspirată din portul românesc are capacitatea de a seduce de la prima vedere. Nu merită ea afișată fără sfială?

Brâu, ie, fotă sau năframă, ilic, cămașă sau ițari, vino cu ce ai să le admiram, să le jurizăm și să spunem la sfârșit: Piesa asta este Hit!

Piesele vor fi expuse în zona lounge de la parter din București Mall Vitan și jurizate ținând cont de vechime, frumusețe, autenticitate, gradul de conservare (în cazul celor vechi) și de modul inspirat de reinterpretare (în cazul celor actuale). Desigur, juriul va ține cont și de povestea care le însoțește. Membrii juriului sunt unii dintre cei mai apreciați jurnaliști: Sandra Sălăgean (Evenimentul Zilei), Elena Stoichiță (OK! Magazine), Lizeta Oprea (Adevărul), Susana Pletea (Burda Romania) și Oana Bulzan (kudika.ro). Alături de ei va fi doctorandul in etnologie Ionela Bran.

Ionela Bran va oferi și un regal vizual de piese ale portului tradițional românesc din toate zonele țării. Ea va spune povestea fiecăreia. Doctorand în etnologie și pasionată de folclor, interpretă de muzică populară, Ionela Bran deține în Atelierul de Creație by Ionela Bran (aflat în comuna Bran, sat Sohodol), o impresionantă colecție, de peste 60 de costume populare vechi. La acestea se adaugă piesele vestimentare care prind viață în atelierul ei, multe dintre acestea fiind destinate ansamblurilor populare din țară, sau de peste hotare. Tot în acest loc se realizează mobilier din lemn masiv, pictat sau sculptat cu motive tradiționale, toate piesele fiind executate cu respect pentru artă și valorile autentice. Mai multe informații despre Atelierul de Creație by Ionela Bran pe: www.byionelabran.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/www.AtelierCreatie.ro/.

Mai mult, Ionela Bran va fi însoțită de 2 doamne din satele românești, care vor coase doua ii, demonstrând celor prezenți arta și măiestria cu care se crează această piesă vestimentară.

Toți bucureștenii pasionați de istorie, tradiții și frumos sunt invitați în data de 28 noiembrie în intervalul 16.00 – 19.00 la București Mall Vitan, la un eveniment care celebrează tradiția!

Art & Craft și București Mall Vitan  oferă premii speciale pentru Hiturile vestimentare.

Nu uita!

Istoria continuă din 28 noiembre 2018 în București Mall Vitan!

România 100 – Eu Aleg România este un proiect cultural Radio România susținut de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, care se desfășoară în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Tg. Mureș, Timișoara, Arad, Sibiu, Sighetul Marmației.

La aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România îți prezintă cele mai importante 100 de momente din istoria poporului român într-o expoziție fotografică de excepție!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.