Oamenii sunt mai fericiţi atunci când sunt ocupaţi

Fiecare activitate care ne mobilizează creierul neutralizează emoţiile negative. Din anumite motive, totuşi, omul este înclinat spre lenevie.

Potrivit prof. Christopher Shih, cercetător al comportamentului uman de la Universitatea din Chicago, reţeta pentru fericire constă tocmai în combaterea acestei stări şi ocuparea timpului cu mai multă muncă sau sarcini.

Într-un studiu desfăşurat de acest profesor, 98 de studenţi au fost rugaţi să completeze două chestionare. După ce l-au terminat pe primul, au aşteptat 15 minute pentru a-l completa şi pe cel de-al doilea. Participanţii au avut de ales dacă să prezinte, în cele 15 minute, primul chestionar într-un punct mai apropiat de locuinţa lor sau într-un birou aflat la distanţă, spre care trebuiau să meargă pe jos.

Indiferent de alegerea lor, au primit un premiu constând într-o ciocolată. Două treimi dintre tineri (68%) au ales modul leneș – deplasarea în cel mai apropiat loc. Cei care au decis, însă, să meargă mai departe au susţinut că s-au simţit mai fericiţi decât ceilalţi.

Concluzia profesorului a fost că atunci când mintea şi corpul muncesc, emoţiile negative dispar, pentru că activitatea menţine o dispoziţie bună.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.