Gabriela Firea: Hotărârea de instanță nu produce efecte față de companiile municipale!

Primarul general Gabriela Firea a declarat, astăzi, că a aflat aseară soluția Curții de Apel București, care a admis recursul USR și a dispus anularea Hotărârilor CGMB, prin care s-a decis înființarea a 20 de companii municipale în lunile martie și aprilie a anului 2017.

”Recunoaștem că pentru noi această decizie este una, cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă, în contextul în care până acum am avut câștig de cauză în alte procese similare la fond, și chiar și aici câștigasem în mod clar la fond. În luarea acestor decizii de înființare, cât și pe parcursul procesului, am avut confirmarea scrisă a unor cadre didactice, profesori universitari cu o reputație neștirbită în acest domeniu, că adoptarea acestor hotărâri s-a făcut cu respectarea strictă a textelor de lege”, a spus Firea.

Conform edilului, acest model al companiilor municipale ar fi fost preluat din Europa, din orașe precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale ar exista și în alte orașe din țară.

Se pare, însă, că o instanță din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale și în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât, probabil, se va ajunge, prin astfel de interpretări la o blocare completă a funcționării orașului.

”Contestatarii noștri se pare că apreciază că un București complet blocat și aruncat în haos, este singura modalitatea care le-ar putea da câștig de cauză în alegerile viitoare”, a susținut Firea.

”Vom analiza și vom cere opinia unor juriști să luăm în continuare măsurile ce se impun.
Ceea ce dorim să precizăm este faptul că aceste companii există în continuare, sunt înființate de acum un an și câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerțului, iar această anularea a HCMB, acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale. Probabil, tot instanțele, în întelepciunea lor, ne vor explica cum procedăm în continuare”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General, Gabriela Firea a mai adăugat că ”pe acest model, imposibil de explicat, ar trebui anulate toate hotărârile de înființare ale companiilor din întreaga țară, ale ministerelor, consiliilor județene sau primăriilor. Sunt absolut convinsă că este o eroare de interpretare care se va corecta. Bucuria cinică a USR este de a scurta durata. USR dovedește încă o dată că nu salvează Bucureștiul, ci blochează Bucureștiul. USR, care clamează public transparența și corectitudinea în administrație, dovedește că vrea să salveze firmele căpuță abonate la bugetul Primăriei Capitalei ani de zile, și care sunt speriate de companiile nou înființate, prin care se fac mari reduceri de cheltuieli și o eficientizare a serviciilor în interesul cetățenilor.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.