Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 noiembrie

CINEMA

* De astăzi, până joi 29 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu se desfăşoară Zilele Filmului German, eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediţie. Astă-seară, în deschidere, de la ora 19:00 este proiectată drama „Transit”, bazată pe romanul omonim scris în exil de Anna Seghers, realizată de Christian Petzold, care a transpus în zilele noastre o poveste ce s-a petrecut în timpul invaziei naziste a Franţei, când Georg fuge din Parisul asediat, asumându-şi identitatea unui scriitor mort ale cărui acte le posedă. Blocat în Marsilia, o întâlneşte pe Marie, o tânără femeie care îşi caută soţul dispărut, scriitorul Weidel, exact bărbatul a cărui identitate o foloseşte acum Georg.

* La Cinema Muzeul Ţăranului continuă Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film. Programul zilei cuprinde:

– de la ora 17:00, Cine-concertul „Căruţa fantomă”, ce constă din proiecţia acestui film mut de şi cu Victor Sjöström, cu sound-design live şi un prolog cu regizorul Ingmar Bergman, de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani; cu: Foley’Ala feat. Irina Margareta Nistor; psihanalizat de: dr. Florian Predescu (Corsica);

– de la ora 19:30, proiecţia filmului „Destine: Regele Mihai al României – despre viaţă” în prezenţa realizatorului John Florescu; Psihanalizat: de Daniela Şerban Păduraru;

– de la ora 19:30, rulează drama „Shoplifters / O afacere de familie”, câştigătoare a premiului Palme d’Or realizată de japonezul Kore-Eda Hirokazu; Psihanalizată de Rita Teodoru.

 

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:00 are loc lansarea cărţii „Sala de cinema. CineBucurești. 100 de ani de modernitate” de Mihaela Pelteacu şi Laurenţiu Damian – regizor, profesor universitar şi preşedintele Uniunii Cineaştilor din România -, urmată, de la ora 19:00, de proiecţia comediei poliţiste „Manhattan Murder Mystery / Misterul crimei din Manhattan”, realizată în 1993 de Woody Allen, care şi joacă în film alături de: Diane Keaton, Jerry Adler, Alan Alda, Anjelica Huston.

MUZICĂ

* Festivalul orchestrelor radio din Europa „RadiRo” vă propune şi astăzi două concerte, cu începere de la ora 19:00:

– la Sala Radio, cel susţinut de BBC Philharmonic Orchestra, dirijată de Ben Gernon, având în program: Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Béla Bartók – solist Kristóf Baráti şi Simfonia a II-a, op. 27, în mi de Serghei Rachmaninov;

– la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, cântă Marilyn Mazur & Danish Radio Big Band, sub bagheta dirijoarei Miho Hazama.

 

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Christian Badea, susţine, de la ora 19:00, al doilea concert al săptămânii în cadrul celor dedicate Centenarului la Ateneul Român. În program: Poemul „Acteon“ de Alfred Alessandrescu, Poemul simfonic „Don Juan“ de Richard Strauss şi Concertul în Re pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms – solist Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” în anul 2005.

* Circul Metropolitan Bucureşti găzduieşte în acest week-end, trei reprezentaţii, câte una în fiecare seară, de la ora 19:00, cu incendiarul show de flamenco „Benise – Spirit of Spain”, ce-i are ca producători pe Alexandro Magno (cunoscut pentru coregrafiile realizate în spectacolele lui Michael Jackson, Jenifer Lopez, Madona, Premiile Oscar) şi Nigel Dick (cunoscut pentru colaborarea cu Paul McCartney, Rolling Stone, Celine Dion).

* Havasi revine în România cu trei concerte în care îşi interpretează propria muzică, ce au loc la Sala Palatului, primul astă-seară, de la ora 20:00, iar următoarele 2 mâine, de la orele 14:00 şi, respectiv, 20:00. Concertul „HAVASI Symphonic” aduce pe scenă, pe lângă pian, o orchestră simfonică şi un cor, o mulţime de solişti talentaţi ai scenei muzicale mondiale şi tobe rock. Arta mişcării va fi o parte integrantă a show-ului, datorită colaborării cu ExperiDance.

* La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (Calea Victoriei, nr. 33) în acest week-end se desfăşoară prima ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare „Florin Bogardo”. În primele două seri, de la ora 19:00 are loc partea competiţională, urmată de recitaluri susţinute de Stela Enache şi Paul Surugiu-Fuego, astăzi şi de Marina Florea şi Gabriel Dorobanţu mâine. Duminică 25 noiembrie, tot de la ora 19:00 au loc Gala laureaţilor Festivalului şi Gala omagială a muzicii uşoare româneşti. Orchestra va fi condusă de Dan Dimitriu. Prezentator Octavian Ursulescu.

* Ultimele două reprezentaţii ale concertului „Săftiţa”, Balkanic Project de Marius Mihalache, au loc astăzi şi mâine, de la ora 20:00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, în Sala Studio.

* Un concert de Etno-Jazz, de la Miles Davis la Maria Tănase, cu Geta Burlacu & Friends are loc începe de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului.

* Mircea Vintilă şi trupa Brambura susţin un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* Serum, Commix & Mark System sun găzduiţi de MC AD, de la ora 22:00, în Clubul Fabrica.

* Bavarezul Lorenz Brunner, aka Recondite, mixează, de la ora 23:00 în Control Club.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.