Un român este noul preșeninte al Federației Internaționale de Ozonoterapie

Cu ocazia celui de-al 6-lea Congres Mondial de Ozonoterapie desfasurat in perioada 9-10 Noiembrie 2018 la Guangzhou, China, Adunarea Generala a W.F.O.T. l-a ales in functia de Presedinte pe domnul doctor Stefan Tiron (presedinte fondator al S.S.R.O.O.T.) .

Asociatia „S.S.R.O.O.T.” (Societatea Stiintifică Română de Oxigen Ozono Terapie) a fost infiintata in decembrie 2007, capatand personalitate juridica in februarie 2008. Membru cu drepturi depline a Asociatiei Medicale Romane (A.M.R.), a International Ozone Associations (I.O.A.), Federatiei Internationale de Oxigen – Ozono – Terapie ( F.I.O.O.T.), World Federation of Ozone Therapy (W.F.O.T.) si a Societatii Europene de Ozono Terapie (S.E.O.T.). Asociatia este membru fondator al Intenational Medical Ozone Federation (I.M.E.O.F.)

Scopul Asociatiei:

  • sa contribuie la dezvoltarea stiintifica a oxigen-ozono-terapiei, precum si la aplicarea sa;
  • sa-i reprezinte prin intermediul propriilor organe pe asociatii medici care practica oxigen-ozono-terapia;
  • sa colaboreze cu structuri publice si private in scopul realizarii unei promovari practice, de studiu si cercetare a oxigen-ozono-terapiei;
  • sa colaboreze cu institutiile de invatamant superior in scopuri didactice, stiintifice si a cercetarii fundamentale si aplicative.

Parteneriate cu Institutii medicale publice:

Pentru ca un numar cat mai mare de pacienti sa poata beneficia de tratament, Asociatia a pus la dispozitia unitatilor spitalicesti din tara, in mod gratuit, aparatura necesara efectuarii de tratamente cu ozon. Astfel au putut beneficia de acest tratament pacienti ai Institutului National de recuperare balneo fizioterapie, Spitalul Militar Central – sectia Ortopedie, Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala, Spitalul Colentina, Spitalul CFR Viting, Spitalul din Timisoara.

Aplicarea ozonului pentru dezinfectia si vindecarea plagilor a fost inceputa in timpul primului razboi mondial. Medici din Europa (Germania, Rusia, etc.) si din S.U.A. au descoperit ca O3 are si bune efecte hemodinamice si anti-inflamatorii. Deja in jurul anului 1900 erau descrise mai mult de 100 boli in care ozonoterapia putea fi utila. Terapia cu ozon a fost – in timp – studiata intens si utilizata, asa incat in ultimele patru-cinci decenii eficacitatea si siguranta acesteia au fost larg demonstrate.

In prezent, in Romania sunt peste 300 de medici practicanti de ozonoterapie.

WFOT este o asociație internațională fără scop lucrativ înființată la 9 aprilie 2005 în New Delhi, India. Scopul său este de a promova utilizarea ozonului – oxigenului poliatomic – în toate aspectele medicale posibile. Pentru a-și atinge obiectivul, WFOT intenționează să creeze un joint-venture între toate asociațiile naționale care împărtășesc aceleași obiective din întreaga lume și sa constituie o adevărată federație de asociații. Cu toate acestea, medicii individuali, odontologii și medicii veterinari sunt de asemenea bineveniți în cazul în care pot lipsi asociațiile naționale. WFOT speră să ofere tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății care aplică terapia cu ozon un punct de reper pentru practica și cercetarea zilnică.

In prezent, WFOT are un numar de 32 de membri (Asociatii Nationale sau Continentale) din 29 de tari.
Romania va organiza urmatorul Congres Mondial de Ozonterapie la Bucuresti, in octombrie 2020.

Dr. Stefan Tiron a vorbit despre Ozonoterapie la Intâlniri Capitale

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.