DJ Mircea Matei: “Nu există DJ bun sau prost, ci DJ nepotrivit”

Pe 21 noiembrie, Matinalul BeFm s-a reîntors în vară și în Vamă. DJ Mircea Matei a mixat ca pe plajă și a oferit o dimineață ca în Vama Veche pe 98.3, alături de Răzvan Petre și Marius Stoica.

Și pentru că afară plouă, DJ Mircea Matei și-a amintit cum era când ploua la mare. “Când venea ploaia în Vamă, suportam. Zona unde este și pupitrul DJ-ului e acoperită, dar majoritatea preferă să îndure ploaia. Nu îi deranjează. Oamenii se bucură pe atmosfera creată.”

DJ Mircea Matei spune că există multe piese pe care oamenii reacționează și că “muzica o scoți atunci când vezi că nu mai funcționează. Când oamenii nu mai dansează, eviți piesele. Dacă nu obții reacție, le înlocuiești. Tot timpul trebuie să vii cu lucruri fresh.” Mircea este genul de DJ care are ochii atât la platane, cât și la public. În cei peste 20 de ani de când pune muzică a ajuns la concluzia că “nu există DJ bun sau prost, ci DJ nepotrivit.”

Dacă vrei să afli mai multe despre ce tip de piese mixează și de ce, cât timp petrece în Vamă, unde îl poți găsi vara, la mare, vezi VIDEO!

Cât despre Vamă, el spune: “Mie mi-e dor după prima săptămână de când revin din Vamă. E o atmosferă pe care nu o regăsești în altă parte. Pe vremuri în Vamă erau melomani foarte buni, nu neapărat DJ-i. Sunt în continuare melomani desăvârșiți. Dar când se strâng mai mult de 200, 300 de oameni, nu te mai poți juca cu muzica oricum.”

În opinia sa, schimbarea care a intervenit în stilurile muzicale este, de fapt, schimbul de generații. “Pentru melomanii mai bătrâni, Vama s-a schimbat în rău. Cei trecuți de vârsta medie acceptă cu greu noul. Ar trebui să își aducă aminte că și atunci când ei ascultau Queen, părinții credeau că e o mizerie. Generațiile se schimbă, deci trebuie să ne adaptăm. În Vamă, toți care lucrăm acolo culegem. Într-o seară eu folosesc în jur de 200 și ceva de piese. În Vamă contează mult stilul de a mixa, că trebuie să păstrezi nivelul de energie destul de ridicat. Dacă intervii cu o piesă și mai bună, la momentul potrivit, crești nivelul de energie.”

Pe perioada de iarnă, DJ Mircea Matei merge în weekend la munte, la Poiana Brașov, unde va pune muzică pentru cei care schiază.

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”.

Credit Foto: Cosmin Boroiu

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.