Editura Casa Radio – două lansări discografice la RadiRo

În seria cadourilor pe care Editura Casa Radio le face publicului în acest an dublu aniversar – România Centenar şi Radio România 90, se înscrie şi apariţia a două albume de jazz care vor fi lansate cu ocazia celor două concerte Aura Urziceanu şi Big Band-ul Radio. Dirijor: Ionel Tudor, desfăşurate în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00, respectiv sâmbătă, 24 noiembrie, ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României.

Cel mai recent compact-disc al Big Band-ului Radio, Alin Constanţiu – Remember ’26 Dixieland Band. When the Saints Go Marchin’ In, este un omagiu adus memoriei marelui jazzman Alin Constanţiu, cel care a inspirat, ca artist dar şi coleg, pe mulţi dintre membrii Big Band-ului Radio.

Albumul va fi lansat la finalul concertului din 21 noiembrie, ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. La eveniment va participa cunoscutul om de radio şi promotor de jazz Florian Lungu, cel care a avut ideea realizării acestui album şi care a semnat prezentarea CD-ului.

Cel de-al doilea album de jazz lansat de Casa Radio la RadiRo, Unspoken – Live at the Radio Hall, este semnat de unul dintre membrii Big Band-ului Radio, trompetistul Sebastian Burneci, un instrumentist binecunoscut şi apreciat de public, dar şi un compozitor inspirat. Prin acest CD, artistul propune o muzică ce îmbină sound-ul de jazz cu sonorităţile simfonice clasice, cu folclorul şi rock-ul, în aranjamentele orchestrale ale dirijoarei Simona Strungaru.

Albumul va fi lansat, cu participarea lui Sebastian Burneci şi a realizatorului radio şi comentatorului de jazz Cristian Marica, înainte de începerea concertului din 24 noiembrie, ora 19:00, de la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. La finalul spectacolului, protagonistul albumului va oferi publicului o sesiune de autografe.

Albumele sunt disponibile, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziţionate de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.