Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 noiembrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, este proiectată drama „Rocco e i suoi fratelli / Rocco şi fraţii săi”, inspirată de episoade din romanul „Podul din Ghisolfa” de Giovanni Testori, regizată în 1960 de Luchino Visconti, cu: Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Katina Paxinou, Claudia Cardinale.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00, în cadrul programului Fiction Tuesdays, rulează comedia SF „Who Wants to Kill Jessie?”, realizată de Václav Vorlícek în 1966, în care viaţa unui inventator şi a soţiei sale este „invadată” de supereroii de benzi desenate care populează visele soţului, a căror materializare este o consecinţă nefericită a experimentelor soţiei în încercarea de a elimina coşmarurile şi elementele neplăcute din vise.

MUZICĂ

* MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra susţine, de la ora 19:00, la Sala Radio, un al doilea concert sub bagheta dirijorului Robert Trevino în cadrul Festivalului „RadiRo”. În program: Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră de Serghei Prokofiev – solist Mihai Ritivoiu, laureat al Concursului Internaţional „George Enescu” din 2011; Poemul simfonic  „O viaţă de erou” de Richard Strauss.

* În ambele săli ale Ateneului Român au loc evenimente, începând de la ora 19:00:

– la Sala Mare, concertul „Omagiu maeştrilor români ai contrabasului: Joseph Prunner, Ion Cheptea” la care participă mai mulţi solişti şi Ansamblul CONTRABASSISSIMO – compus din 40 de contrabasişti – dirijat de Daisuke Soga; în pauza concertului, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului lui Joseph Prunner;

– la sala mică, în cadrul Stagiunii de marţi seara, un recital susţinut de Valentin Şerban – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel şi Abel Corban – pian, care interpretează Trio nr. 2, în mi de Dmitri Şostakovici şi Trio nr. 1, în re de Anton Arenski.

* Trupa Pistol cu Capse aniversează 15 ani printr-un concert acustic pe care-l dă, de la ora 20:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* Duo-ul britanic Still Corners, format din Greg Hughes şi Tessa Murray, susţine un concert în Control Club, după ora 20:00.

EXPOZIŢII

* Vernisajul expoziţiei-concept „Eroi de război – 100 de portrete” are loc, de la ora 17:00, la Muzeul Naţional al Satului. Portretele de eroi expuse aparţin: ţăranilor, învăţătorilor, preoţilor, medicilor, infirmierelor, artiştilor, ziariştilor, politicienilor, basarabenilor, bucovinenilor, transilvănenilor, precum şi străinilor veniţi de la sute şi mii de kilometri distanţă să ajute poporul român aflat pe marginea prăpastiei istoriei: Misiunea Militară Franceză şi Misiunea Crucii Roşii Americane. Expoziţia poate fi vizitată până pe 30 ianuarie 2019.

* De la ora 17:30, la Piaţa Spania Gallery (Str. Alecu Russo, nr.13-19, et.7) are loc vernisajul unei a doua expoziție „Neofiţi pe simeze II”, prezentată de către criticul de artă Marius Tiţa şi dedicată noilor membri admişi în perioada 2014-2018, în Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Artă Plastică Religioasă şi Restaurare. Prima este deschisă, până la sfârşitul lui noiembrie, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, sediul din Calea Griviţei, nr. 64-66. Curator: Cristina Georgescu – restaurator patrimoniu arheologic al Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti.

ALTE EVENIMENTE

Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) vă invită astăzi, la două evenimente:

– de la ora 16.00, în Sala Perpessicius, începe o după-amiază de poezie şi muzică cu titlul „Mari actori – Mari poeţi: „De la Marele Will – William Shakespeare la „Întunecatul april” – Emil Botta”, interpretaţi de actorul Alexandru Repan şi flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu;

– de la ora 18:00, în mansarda instituţiei, are loc evocarea scriitorului Al. Cazaban, la care iau parte ca invitaţi: dr. Mircea Anghelescu, Ionuţ Kivu, Dan-Alexandru Samarineanu, Anca Cecilia Păuleţ, Violetta Ştefănescu, Ecaterina Sălceanu şi Radu Manolescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.