Gabriela Firea: Am trecut primul test al iernii!

Primarul general Gabriela Firea a apreciat, în cadrul primului Comandament de iarnă de la Primăria Capitalei, că Bucureștiul a trecut cu bine primul test al acestei ierni. Primăria Municipiului București și primăriile de sector au intervenit pe tot parcursul nopții, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, pentru ca cetățenii să se poată deplasa acolo unde au nevoie.

Cu toate acestea, edilul șef s-a declarat nemulțumită de felul în care operatorii de salubrizare au intervenit pe trotuare, spunând că este ghețuș și pericolul de accidentare este crescut.

Gabriela Firea le-a cerut operatorilor de salubrizare să aibă pregătite stocurile de material antiderapant, utilajele și operatorii manuali pentru a continua să acționeze, pe tot parcursul zilei de astăzi și în cursul nopții următoare, deoarece condițiile meteo vor fi favorabile formării poleiului.

Primarul Capitalei a mai declarat că s-a circulat mai dificil, astăzi, deoarece, „de câte ori este vreme rea, ne luăm pe post de umbrelă mașina, ceea ce nu este un lucru bun”.

Gabriela Firea și-a exprimat speranța că, odată cu înnoirea parcului de autobuze, troleibuze și tramvaie al STB, bucureștenii vor renunța la mașina personală, pentru a diminua poluarea aerului și a contribui, fiecare dintre ei, la descongestionarea traficului.

„Guvernul, Parlamentul, Ministerele, primăriile au obligații, prin lege, dar cred că și noi, ceilalți, ca cetățenii, putem să aducem o contribuție la fluidizarea traficului prin renunțarea la autoturismul personal măcar în unele din zilele de pe parcursul săptămânii, dacă nu se poate chiar în toate”, a declarat primarul Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.