Gabriela Firea cere soluţii urgente pentru a se evita greva generală de la metrou!

”Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul”, atrage atenția Gabriela Firea. Primarul general al Capitalei face apel la Ministerul Transporturilor să găsească o soluție pentru rezolvarea problemelor pe care le reclamă angajații Metrorex.
Solicitarea edilului șef vine ca o încercare de a evita greva generală de la metrou anunțată pentru miercuri.

Într-un comunicat de presă, Gabriela Firea a reamintit că a solicitat ca metroul să fie transferat la Primaria Capitalei, astfel încât să poată investi și asigura un transport public modern ”dar, ca și în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingator”.

”Dacă nu se dorește transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, asa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiștilor BERD, măcar să se transfere stațiile, care arată deplorabil și pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranța și confortul celor aproape 1 milion de bucureșteni care folosesc zilnic metroul.

Ca Primar General nu am în acest moment pârghiile legale să intervin în medierea acestui conflict, dar îi asigur pe bucureșteni că, în cazul în care angajații Metrorex își mențin decizia de a intra în grevă, Primăria Capitalei, prin STB( fosta RATB) va lua măsuri pentru asigurarea la capacitate maximă a transportului public de suprafață.

Astfel, Societatea de Transport București va scoate în traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsură va fi menținută și în afara orelor de vârf, până la reluarea circulației pe rețeaua de metrou”, se arată în comunicatul de presă trimis de Primăria Capitalei.

Vă reamintim că angajații Metrorex vor o majorare salarială de 42%, în timp ce conducerea instituției a fost dispusă să acorde o creștere salarială doar de18 %. Ei vor și conservarea privilegiilor pe care comercianții din stații le au de mai bine de 15 ani.
Sindicaliștii de la metrou au anunțat că dacă negocierile cu Ministerul Transporturilor vor eșua din nou, va fi declanșată greva generală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.