România Copiilor – Festivalul Integrării, un eveniment dedicat copiilor

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, la Circul Metropolitan București va fi organizat Festivalul Conil – România Copiilor. Evenimentul va avea loc în zilele de 17-18 noiembrie și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori,etc), într-un maraton artistic desăvârșit.

România Copiilor este un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul Centenarului Marii Uniri. Este despre acceptare și integrare pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țara, dansatori și interpreți de muzică populară ce vor reaminti tuturor celor prezenți de simbolurile naționale, de dragostea de țară, port, dans și cântul românesc. Și, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL- ROMÂNIA COPIILOR vor fi si recitatori, interpreți, trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.

Publicul se va bucura de momente speciale oferite de artiști precum Veta Biriș, Mărioara Man Gheorghe, Sanda Ladoși, Bogdan Stanoevici și Fabian Sancez. Prezentatorii evenimentului vor fi Ioana Maria Moldovan alături de Leon Magdan, profesorul de joacă și Nicoleta Albert, psiholog.

De asemenea, copiii și părinții se vor putea bucura de atelierele atractive și colorate organizate în foaier, de cele mai bune oferte ale expozanților din cadrul Târgului România Copiilor, de fotografii la minut și de multe alte surprize!

România Copiilor se va desfășura sâmbătă, 17 noiembrie, între orele 9:00 și 20:00, iar duminică, 18 noiembrie, între 13:30 și 20:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.