Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 noiembrie

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului continuă Săptămâna Filmului Maghiar cu trei proiecţii:

– de la ora 18:00, „Tervek nélkül semmik leszünk / Fără planuri n-ajungem nicăieri”, documentar de Osgyáni Gábor;

– de la ora 19:00, „Megnyerhetetlen mérközés / Un joc imposibil de câştigat”, documentar de Novák Tamás;

– de la ora 20:00, „Genezis / Geneză”, dramă realizată de Bogdán Árpád, despre întâlnirea dintre un băiat rom, a cărui copilărie se sfârşeşte brusc atunci când familia îi este ucisă într-un atac brutal, şi o tânără avocată care cedează insistenţelor şefului ei şi îl apără pe unul din bărbaţii acuzaţi că s-ar afla în spatele unei serii de crime rasiste.

 

* La Cinema Elvira Popescu, este a doua, şi ultima, dintre „Zilele filmului irlandez”, de la ora 18:00 rulând:

– scurtmetrajul „Departure / Plecare”, de Aoífe Doyle, ce are ca personaj principal pe Alma, o bunicuţă irlandeză singură care intră depresie întrucât petrece încă un Crăciun departe de familia ei emigrantă; situaţia aparent tragică se transformă rapid într-o comedie, pe măsură ce universul conspirativ o aduce aproape de familia ei mai repede decât şi-ar fi putut imagina vreodată;

– scurtmetrajul „Fern / Ferigă”, comedie de Johnny Kelly, despre o relaţia specială, dintre o ferigă şi femeia care o îngrijeşte, scăpând-o de la uscare;

– lungmetrajul „Michael Inside”, dramă realizată de Frank Berry, ce spune povestea lui Michael McCrea, un tânăr în vârstă de 18 ani, jucat de Dafhyd Flynn, care locuieşte cu bunicul său, Francis, într-o casă din Dublin şi asupra căruia se găseşte un sac cu droguri pe care îl ţinea pentru fratele mai mare al prietenului său.

MUZICĂ

* De la ora 19:00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin al doilea concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Alexander Walker, organizat în colaborare cu Institutul Polonez şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti. În program: Amen de Henryk Mikołaj Górecki; Concertul nr. 1, în mi, pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin – solist Łukasz Krupiński; Simfonia nr. 3 de Karol Szymanowski – solist Tomasz Zagórski – tenor.

* A doua ediţie a Metal Gates Festival are loc în acest sfârşit de săptămână în Quantic Club. Astăzi susţin concerte trupele: Machiavellian God (de la ora 18:00), Tenebre (de la ora 19:00), Darkest Horison (de la ora 20:00), Adimiron (de la ora  21:00), Vulture Industries (de la ora 22:00), Shining (de la ora 23:30) şi Doomas (de la ora 00:50).

Programul complet al Metal Gates Festival îl găsiţi aici.

* În acest week-end la Romexpo (Pavilon C3) se desfăşoară cea de-a şasea ediţie a Festivalului Culturilor Asiatice – Asia Fest, având ca ţară invitată Turcia. Pe lângă mâncăruri, care constituie atracţia principală, Asia Fest vă propune şi câteva manifestări, cum este concertul susţinut astă-seară, de la ora 19:00, de Aylin & The Lucky Charms.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită, de la ora 19.00 la Palatul Suţu, la un concert special dedicat Zilei Naţionale a Albaniei, cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Quintet.

* Tot de la ora 19:00, Cinemateca Eforie găzduieşte concertul de muzică „vindecătoare” dat de Istvan Sky.

* De la ora 20:00, Delia susţine ultimul din cele trei concerte purtând titlul „Acadelia”, găzduite de Sala Palatului.

* Florin Giuglea Trio cântă blues alături de invitatul special Berti Barbera, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului, unde, de la ora 19:00 are loc lansarea albumului „Moldova: oameni, locuri, bucătărie şi vin” de Angela Braşoveanu şi Roman Rybaleov.

* Unul din cele mai interesante exporturi muzicale berlineze, Lea Porcelain susţine un concert în premieră la Bucureşti, după ora 21:00, în Control Club, unde, după ora 23:00 muzica este asigurată de Ivan Smagghe, cel mai dorit selector şi gazdă de emisiuni radiofonice din Franţa, şi de Eddie Lanzat.

* Fuego cântă în Berăria H, începând cu ora 21:45.

* The Mission aniversează 18 ani de existenţă printr-un concert pe care-l dă, de la ora 22:00, la Romexpo (Pavilion C6).

* Trupa Coma susţine un concert acustic, de la ora 22:30, în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.