Pe Maniu, nu ieșiți din casă!

Aplicația „Airly” a instalat noi senzori pe Bulevardul Iuliu Maniu. Aseară, în jurul orelor 18, aplicația ne recomanda să nu ieșim din casă, din cauza poluării aerului.

Indicele CAQi era de 77, poluarea cu PM 2,5 era de 240%, iar cea cu PM 10 (pulberi în suspensie), adică praful din aer  de 189%.

Indicele CAQI măsoară poluarea și efectele acesteia asupra sănătății oamenilor. Acesta are valori de la 1-100 și, cu cât valoarea sa crește, cu atât poluarea este mai mare și afectează mai grav sănătatea oamenilor.

În context trebuie menționat faptului că aplicația poloneză nu dispune încă de senzori în marile intersecții din București, precum Umorii, Piața Sudului, Universității, Romană, Victoriei, Bucur Obor sau în alte zone de intrare și ieșire din Capitală, precum Șoseaua Berceni, Casa Presei, Soseaua București-Ploiesti, Chibrit-Podul Constanța-Bucurestii Noi-Soseaua Chitilei.

De asemenea, senzorii nu măsoară concentrațiile de benzen și de azot, rezultate în urma emisiilor motoarelor pe benzină, respectiv motorină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.