Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 15 noiembrie

CINEMA

* Săptămâna Filmului Maghiar continuă la Cinema Muzeul Ţăranului cu trei proiecţii:

– de la ora 18:00, „BP Underground – Hardcore / Punk”, documentar de Koltay Anna şi Turán Eszter;

– de la ora 19:00, „Havanna, csak oda / Havana, doar dus”, documentar de Breier Ádám, care va dialoga cu publicul după vizionare;

– de la ora 20:00, „Virágvölgy / Valea Florilor”, dramă despre dragoste, responsabilitate şi familie realizată de Csuja László, cu Berényi Bianka, Réti László, Károly Kozma.

 

* La Cinema Elvira Popescu, astăzi şi mâine sunt „Zilele filmului irlandez”, eveniment ajuns la a 10-a ediţie. Deseară, de la ora 18:00, puteţi viziona:

– scurtmetrajul „A Different Kind of Day”, în care Maria Doyle Kennedy spune povestea unei întâlniri întâmplătoare între doi tineri adulţi cu Sindrom Down şi un grup de tineri ce are consecinţe neaşteptate, ce schimbă ziua pentru toţi cei implicaţi;

– lungmetrajul „In The Name of Peace / John Hume în America”, documentar narat de Liam Neeson, urmărind campania condusă pe parcursul a zeci de ani de John Hume, laureatul premiului Nobel pentru instalarea păcii în Irlanda de Nord; după proiecţie regizorul Maurice Fitzpatrick va purta un dialog cu publicul moderat de Irina-Margareta Nistor.

 

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar rulează comedia muzicală şi romantică „The Merry Widow / Văduva veselă”, adaptare după opereta lui Franz Lehár regizată în 1934 de Ernst Lubitsch, cu: Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Edward Everett Horton, Una Merkel, George Barbier.

* Tot de la ora 19:00, la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film rulează thriller-ul islandez „Kona fer í stríð / Femeie în război” de Benedikt Erlingsson, în care Halldóra Geirharðsdóttir o interpretează pe Halla sau „Femeia Muntelui”, cum o cunosc unii, care s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului, aşa că le declară război celor din spatele afacerii. Situaţia se complică şi se schimbă neaşteptat când în viaţa ei apare un micuţ orfan.

* KineDok prezintă, de la ora 20:00, la Artera | art + medicine (Str. Vasile Lascăr, nr.63) filmul „Luna din tine” de slovaca Diana Fabiánová, care merge în căutarea unor răspunsuri care o ajută să îşi înţeleagă şi aprecieze mai profund corpul şi stările emoţionale prin care trece în perioada ciclului menstrual.

MUZICĂ

* De la ora 19:00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin primul concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Alexander Walker, organizat în colaborare cu Institutul Polonez şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti. În program: Amen de Henryk Mikołaj Górecki; Concertul nr. 1, în mi, pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin – solist Łukasz Krupiński; Simfonia nr. 3 de Karol Szymanowski – solist Tomasz Zagórski – tenor.

* Ambra vă invită la un nou concert de Fado, pe care-l dă, de la ora 17:30, la Miniprix din Otopeni.

* „Tradiţie şi Avangardă” se intitulează concertul susţinut de maestrul Grigore Leşe, de la ora 20:00, la Grand Cinema din Băneasa Shopping City, la care participă: soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu – fagot şi Olga Podobinschi – pian.

* În cadrul turneului de promovare al noului single „Iepurele Ateu şi Proasta Ţestoasă”, OCS (Omul cu Şobolani) face o escală pe scena Control Club. În deschiderea concertului, de la ora 20:00 cântă trupa Ulise. Iar de la ora 23:00, muzica este asigurată de Gescu + Sepp + Nu Zau @ B/plr.

* De la ora 20:00 mai susţin concerte: Delia la Sala Palatului; Direcţia 5 în The Fool (Calea Victoriei, nr. 118); The Mono Jacks în Expirat Club – Halele Carol.

* Blue Noise cântă á cappella la Teatrul Apollo111 din Palatul Universul, de la ora 20:30.

* De la ora 21:00, Groove Garden susţine un concert de Jazz în Clubul Ţăranului, unde, de la ora 18:00 are loc dezbaterea gastronomică destoinică: „suntem pastafarieni? Seducţia carbonarei”.

* Trupa Bosquito dă concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.