Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 14 noiembrie

CINEMA

* În ultima sa zi, GreenTech Film Festival are în program trei documentare, proiectate la Cinema Elvira Popescu astfel:

– de la ora 16:30, „Making The Future / Viitorul creat de noi”, de Martijn Kieft, despre o posibilă revoluţie industrială datorată scăderii costurilor materialelor şi uneltelor dar şi accesului la toate tipurile de informaţie;

– de la ora 18:00, „Youtube, Youtubers and You / Youtube, vloggerii şi tu”, de Nordin Lasfar, ce prezintă utilizatorii cei mai de succes ai platformei şi studiază impactul pe care acest fenomen îl are asupra tinerei generaţii;

– de la ora 19:30, „Humans, Gods and Technology / Oameni, zei şi tehnologie”, de Rob van Hattum, în care doi mari gânditori ai momentului, Kevin Kelly şi Yuval Noah Harari, răspund la întrebări despre viitorul omenirii şi despre relația noastră cu tehnologia.

 

* Săptămâna Filmului Maghiar a programat azi două proiecţii la Cinema Muzeul Ţăranului:

– de la ora 18:00, „Nagyi projekt / Trei bunici”, documentar de Révész Bálint, ce face o investigaţie de şapte ani a trei tineri care încearcă să-şi înţeleagă istoria traumatizantă din perspectiva vieţilor ieşite din comun ale bunicilor lor: o spioană britanică, o dansatoare din Germania nazistă şi o supravieţuitoare a Holocaustului din Ungaria comunistă;

– de la ora 20:00, „Lajkó – Cigány az űrben / Lajkó, ţigan în cosmos”, comedie dramatică de Lengyel Balázs în care Tamás Keresztes şi Zétény Varga interpretează personajul titular, ales de preşedintele Cooperativei „Nămol Roşu” din Kunmadaras să participe din partea Ungariei la selecţia primului cosmonaut al sovieticilor în 1957; cum şi-a ucis mama în urma unui experiment cu rachete nereuşit al său, Lajkó are un singur scop în viaţă: să ajungă în spaţiu ca să-şi ceară iertare de la maică-sa.

 

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori este proiectată drama „Musik i mörker / Muzică şi întuneric”, adaptare după un roman de Dagmar Edqvist regizată în 1948 de Ingmar Bergman, cu: Birger Malstem, Mai Zetterling, Naima Wifstrand, Hilda Borgström, Gunnar Björnstrand.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine un concert-eveniment de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, avându-l ca solist pe pianistul spaniol Josu De Solaun, care în 2014 a câştigat premiul I la secţiunea pian a Concursului Internaţional „George Enescu”. În program: Elegia minacciosa de D. Dediu, Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră în do şi Simfonia a VII-a în La de L. van Beethoven.

* Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 18:00, concertul caritabil intitulat „Spune STOP inconştienţei la volan”, susţinut de Daiana Voinea şi trupele Pleacă şi Fawkes. Banii adunaţi vor fi donaţi Spitalului de Urgenţă Marie Curie din Bucureşti.

* Formaţiile Decapitated, Hatesphere şi Thy Disease dau un concert, în cadrul turneului „Anticult Balkan Tour 2018”, în Quantic Club, în deschiderea căruia, de la ora 19:00 cântă Grimaze şi Dehydrated.

* În cadrul turneului de promovare a celui mai nou material discografic intitulat „Phanerozoic”, The Ocean susţine un concert, alături de Rosetta, în Control Club, începând cu ora 19:00.

* De la ora 20:00, Delia are primul din cele trei concerte purtând titlul „Acadelia”, găzduite de Sala Palatului.

* Trupa Urma susţine un concert în Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 21:00.

* Voltaj dă concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Ca în fiecare miercuri la TributeNights, în Berăria H începe, de la ora 21:45, un show tribut special. Astă-seară pe scenă vor urca italienii din Clandestino, una din cele mai bune trupe tribut Manu Chao din Europa.

* Lino Golden cântă în The Vintage Pub, începând cu ora 22:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.