Echipa ”România, te iubesc!”: ”Am văzut, în 10 ani, că se schimbă lucruri”

Răzvan Petre a luptat și cu ziua de Marți 13 și cu cele 3 ceasuri rele având în studio jumătate din echipa unei emisiuni care luptă cu problemele: “România, te iubesc!” (Pro TV). Paula Herlo, Rareș Năstase și Cosmin Savu au vorbit despre emisiunea care anul acesta împlinește 10 ani de emisie și despre cartea “România, te iubesc!”.

Lansarea va avea loc duminică, ora 13:00, la Târgul de Carte “Gudeamus Radio România”.

“10 ani de «România, te iubesc!» au marcat ideea Editurii Humanitas de a lansa cartea. Noi am fost sceptici, dar iată că a ieșit. Fiecare dintre noi a pus câteva dintre cele mai dragi reportaje. Credem că vom lansa și partea a doua”, spune Paula Herlo.

Rareș Năstase explică: “În toate avem mesajul că trebuie să facem ceva, să luăm atitudine, să venim cu soluții. Noi asta facem. Noi prezentăm și soluții și cerem ca și autoritățile, dar mai ales oamenii să facă ceva. În carte, o să vedeți, avem o oglindă a societății românești. Sunt reportaje pe care le-am făcut. Debutează cu un reportaj al Paulei Herlo.”

Dacă vrei să afli despre reportajele din carte, ce s-a întâmplat în timp cu unele dintre situațiile prezentate, cum le vin informațiile, unde au găsit cele mai grave probleme în această țară, ce spune Paula Herlo despre sistemul de sănătate, Cosmin Savu despre privatizările fabricilor, Rareș Năstase despre siguranța națională, vezi VIDEO!

Cosmin Savu vorbește despre întrebările pe care le primesc cel mai des: “Suntem întrebați cel mai des despre ce se schimbă, ce ați rezolvat în urma reportajelor voastre. Scopul nostru e de a responsabiliza și de a fi o picătură chinezească în a schimba ceva în mentalitatea românilor. Dar, am văzut, în 10 ani, că se schimbă lucruri.”

Alex Dima, Paul Angelescu și gazada emisiunii, Cristian Leonte, sunt cei care completează echipa “România, te iubesc!”. “Cristian Leonte a fost «motorul cărții». El ne-a împins de la spate: “Hai, care mai dă un text? Hai! Datorita lui și Lidei Bodea avem această carte”, spune Pula Herlo.

“A fost foarte greu să alegem poveștile pentru carte. Noi ținem la toate reportajele. În documentare am lucrat mult pentru fiecare, poate ani la unele”, menționează Cosmin Savu.

Cât despre lansarea de duminică, atunci când se vor întâlni cu oamenii, Rareș Năstase spune: “Este important să ne întâlnim cu oamenii. De la ei ne vin subiectele. Lansarea cărții este un bun prilej să stăm de vorbă cu ei!”

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”.

Credit Foto: Cosmin Boroiu

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.