Președintele Klaus Iohannis la AMR: „Suntem total nepregătiți pentru preluarea președinției Consiliului UE”.

Pentru prima oară, președintele României participă la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR).

Klaus Iohannis a afirmat că nu participă pentru prima oară la întâlnirea AMR, ultima participare fiind la cea de la Sibiu.

„Primarul unei localități este politicianul cu cea mai mare reprezentativitate din comunitatea respectivă”,a declarat Iohannis.

El a afirmat că activitatea primarului se răsfrânge în modul cel mai direct asupra comunității, iar răspunsul acesteia este direct. Primarii ar trebui să fie cei care induc schimbarea.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe primari, pentru că „se mișcă bine”.

”Primarii vor să se miște, dar guvernele sunt mai reticente, iar această reticență este frustrantă, nu doar pentru primari, ci și pentru cetățeni. Descentralizarea vi s-a promis, dar nu s-a realizat. Reforma fiscală a fost o mare păcăleală, iar comunitățile locale au pierdut. Au existat promisiuni că pierderile prin schimbarea impozitării va fi compensată. Dar nu s-au realizat. Primarii de municipii s-au descurcat. Politica față de comunitățile locale trebuie să fie transparentă și sustenabilă, iar această țopăială fiscală cu care ne-au obișnuit guvernele nu poate continua”, a spus Klaus Iohannis.

”Guvernul României nu este pregătit pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Nu există nici o perspectivă de bună guvernare, nu există nici o perspectivă de bună implicare în treburile europene și, de aceea, Guvernul Dragnea-Dancila trebuie demis”, a mai declarat președintele.

Klaus Iohannis le-a mulțumit primarilor pentru implicarea în evenimentele ce vizează sărbătorirea Centenarului. El a spus, însă, că Centenarul nu înseamnă doar evenimentele ce vor avea loc până și după 1 Decembrie, ci trebuie să îndemne și o viziune asupra viitorului României.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.