Traversarea neregulamentară, principala cauză a accidentelor în Capitală

Sursa foto: www.vrancea24.ro

2 elevi și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere în Capitală. Alți 21 au fost grav răniți și alți peste 300 au suferit răni ușoare.

Conform polițiștilor de la rutieră, principalele cauze ale celor 250 de accidente în care au fost implicați elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani au fost traversarea neregulamentară, neacordarea priorității pentru pietoni precum și neacordarea priorității pentru vehicule.

Andra Arsintescu de la Brigada Rutieră a Capitalei spune că polițiștii merg cu regularitate în școli și licee pentru a atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație.

“În primele 9 luni ale acestui an, Brigada Rutieră a Capitalei a desfășurat peste 790 de activități de educație rutieră în unitățile de învățământ din București, în cadrul activităților din timpul programului Școala Altfel. De asemenea, suntem implicați în proiectul Ora de educație rutieră în colaborare cu Asociația Edit. Acest proiect are ca și scop instruirea unui număr de 25 de mii de elevi din clasele a 3-a și a 4-a din 140 de scoli din București.

Alt proiect în care suntem implicați este proiectul Be cool – gândește înainte, împreună cu specialiști din cadrul Napoca Rally Academy, un proiect care are ca scop educarea și conștientizarea elevilor din clasele a 11-a și a 12-a asupra riscurilor la care se expun în trafic dacă nu respectă normele de circulație”, a declarat Andra Arsintescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.