Simona Halep nu va mai fi antrenată de Darren Cahill în 2019

Simona Halep nu va mai fi antrenată de australianul Darren Cahill în 2019.

Anunțul a fost făcut de Cahill, care a spus că renunţă la colaborare din motive familiale.
El a postat pe contul de Instagram: „Vreau să anunț că Simona și eu nu ne vom mai continua parteneriatul în 2019, singurul motiv fiind probleme familiale din partea mea”.

Antrenorul australian a avut mulţumiri şi pentru membrii echipei Simonei: ”O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, pentru susţinere, pentru încredere, prietenie şi munca depusă în aceşti ani”.

Cahill nu i-a uitat nici pe suporterii Simonei, în special pe cei români: ”Şi, în sfârşit, mulţumiri fanilor români care au arătat o pasiune neclintită şi susţinere faţă de idolul lor. Sunteţi senzaţionali, serios. Mulţumesc pentru că l-aţi adoptat pe acest australian ca pe unul de-al vostru în ultimii patru ani şi m-aţi făcut să mă simt binevenit în ţara voastră. Mulţumesc”.

Nr. 1 mondial a postat în această seară pe Facebook un mesaj în care îi mulțumește antrenorului Darren Cahill: „Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând”.

Tehnicianul australian a ajutat-o să ajungă în fruntea clasamentului WTA și să câștige cel mai important titlu, anul acesta, la Roland Garros.

Cei doi au început colaborarea în 2015, înainte de Indian Wells. S-a dovedit un parteneriat benefic chiar de la început. Alături de Cahill, Simona a câștigat trofeul în 2015, la Indian Wells.

În 2016, Halep a cucerit titlurile la Madrid, București și Montreal, iar în 2017, pe cel de la Madrid. Surpriza a venit anul acesta, când a câștigat primul trofeu de Grand Slam, la Roland Garros. Tot în 2018, Simona câștigat titlurile la Shenzen și la Montreal.

Halep a ocupat aproape integral în 2018 prima poziţie mondială, cu o scurtă pauză după Australian Open, când Caroline Wozniacki a trecut pe locul 1 după ce a câștigat trofeul.

Simona a încheiat sezonul ca lider mondial, pentru al doilea an consecutiv.

Darren Cahill a menţionat că va colabora cu postul de televiziune ESPN la trei turnee de Mare Şlem, Australina Open, Wimbledon şi US Open în 2019.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.