Simona Halep nu va mai fi antrenată de Darren Cahill în 2019

Simona Halep nu va mai fi antrenată de australianul Darren Cahill în 2019.

Anunțul a fost făcut de Cahill, care a spus că renunţă la colaborare din motive familiale.
El a postat pe contul de Instagram: „Vreau să anunț că Simona și eu nu ne vom mai continua parteneriatul în 2019, singurul motiv fiind probleme familiale din partea mea”.

Antrenorul australian a avut mulţumiri şi pentru membrii echipei Simonei: ”O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, pentru susţinere, pentru încredere, prietenie şi munca depusă în aceşti ani”.

Cahill nu i-a uitat nici pe suporterii Simonei, în special pe cei români: ”Şi, în sfârşit, mulţumiri fanilor români care au arătat o pasiune neclintită şi susţinere faţă de idolul lor. Sunteţi senzaţionali, serios. Mulţumesc pentru că l-aţi adoptat pe acest australian ca pe unul de-al vostru în ultimii patru ani şi m-aţi făcut să mă simt binevenit în ţara voastră. Mulţumesc”.

Nr. 1 mondial a postat în această seară pe Facebook un mesaj în care îi mulțumește antrenorului Darren Cahill: „Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând”.

Tehnicianul australian a ajutat-o să ajungă în fruntea clasamentului WTA și să câștige cel mai important titlu, anul acesta, la Roland Garros.

Cei doi au început colaborarea în 2015, înainte de Indian Wells. S-a dovedit un parteneriat benefic chiar de la început. Alături de Cahill, Simona a câștigat trofeul în 2015, la Indian Wells.

În 2016, Halep a cucerit titlurile la Madrid, București și Montreal, iar în 2017, pe cel de la Madrid. Surpriza a venit anul acesta, când a câștigat primul trofeu de Grand Slam, la Roland Garros. Tot în 2018, Simona câștigat titlurile la Shenzen și la Montreal.

Halep a ocupat aproape integral în 2018 prima poziţie mondială, cu o scurtă pauză după Australian Open, când Caroline Wozniacki a trecut pe locul 1 după ce a câștigat trofeul.

Simona a încheiat sezonul ca lider mondial, pentru al doilea an consecutiv.

Darren Cahill a menţionat că va colabora cu postul de televiziune ESPN la trei turnee de Mare Şlem, Australina Open, Wimbledon şi US Open în 2019.

 

Lasă un răspuns