Incendiu puternic în California

Incendiul declanşat joi în nordul Californiei a luat proporţii cu mare viteză de-a lungul zilei, iar de la 2.000 de hectare arse iniţial suprafaţa s-a mărit la 7.000 de hectare devastate în doar 6 ore, ceea ce a obligat evacuarea a peste 20.000 de persoane.

Focul, denumit ‘Camp Fire’, a izbucnit la primele ore ale dimineţii de joi şi s-a răspândit cu repeziciune pe un teren foarte uscat şi favorizat de vânturi de peste 80 de km/h care suflă în zonă.

Potrivit Departamentului Forestier şi Pazei Contra Incendiilor din California, au fost activate ordinele de evacuare în localităţile Pulga şi Concow, din comitatul Butte, precum şi în Paradise, un orăşel de circa 26.000 de locuitori, şi în zonele rurale Butte Creek Canyon şi Butte Valley.

Este vorba de o zonă aflată la 140 kilometri distanţă de capitala statului, Sacramento, şi la 280 kilometri depărtare San Francisco Bay. Poliţia locală a informat că numeroşi agenţi şi localnici sunt prinşi în această zonă acoperită deja de un fum dens şi că aşteaptă să fie recuperaţi de echipele de urgenţă.

Mai multe clădiri au ars şi mai multe persoane au suferit arsuri grave, însă deocamdată nu există nicio victimă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.