Beneficiile consumului de curmale

Sursa foto: www.poise.ro

Curmalele sunt o sursă excelentă de fibre naturale, esenţiale pentru buna funcţionare a intestinelor. Fructoza din curmale este o alternativă perfectă pentru zahărul obişnuit.

Aceste fructe sunt uşor de digerat şi reduc foamea, fiind bogate în multivitamine naturale. Curmalele sunt o sursă excelentă de fier, reprezentând un aliat deosebit de important pentru persoanele care se confruntă cu anemie.Copiii şi femeile însărcinate au cel mai mult nevoie de fier.

Sursa foto: www.fitbody.ro

Aceste fructe ajută la reglarea greutăţii corporale normale. Datorită procentului ridicat de nutrienţi, curmalele conferă senzaţie de saţietate şi ajută la pierderea kilogramelor în plus. De asemenea, contribuie la scăderea colesterolului, fiind un aliment extrem de valoros pentru persoanele cu hipercolesterolemie, protejează ficatul și elimină toxinele din organism.

Întăresc smalţul dinţilor – curmalele conţin fluor, care este un mineral important pentru a lupta împotriva cariilor dentare. Sucul de curmale ameliorează durerile de gingii, putând fi administrat cu succes mai ales în cazul erupţiilor dentare la bebeluşi, și ajută la tratarea durerilor de gât şi la diferite tipuri de răceli.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.