Zahărul, cel mai mare dușman al pielii

Ridurile nu sunt întotdeauna rezultatul trecerii anilor, ci mai degrabă al unei îngrijiri insuficiente a pielii şi abuzului de dulciuri. Grijile privind influenţa zahărului asupra siluetei trebuie să se extindă şi asupra tenului.

Studii au arătat că zahărul este cel mai mare duşman al pielii. Îmbătrânirea şi ridurile apar atunci când nivelul de zahăr din sânge este prea mare, iar pielea începe să-şi piardă elasticitatea şi colagenul.

Sursa foto: www.caloriesecrets.net

Conform dermatologilor, eliminarea dulciurilor din meniul zilnic ne va ajuta să arătăm cu 10 ani mai tineri. Deci, indiferent de cât de tentantă este o felie de tort, trebuie să ne gândim de două ori înainte de a o mânca.

Un alt studiu arată chiar că efectele renunţării la zahăr sunt similare cu consecinţele renunţării la droguri. Oamenii devin deprimaţi şi îşi pierd buna dispoziţie.

Cercetătorii spun că zahărul este un simbol al iubirii, pentru că primul aliment primit după naştere este laptele matern care conţine lactoză sau zahăr din lapte. De aceea, nu există persoană căreia să nu-i placă gustul dulce.

Schimbarea gusturilor necesită timp, astfel încât renunţarea la deserturi trebuie să fie graduală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.