Ospăț Haiducesc în Parcul Național

dav

De astăzi și până duminică, între orele 9:00-21:00 în Parcul Naţional, sunteți invitați la un Ospăț Haiducesc, o sărbătoare a mâncărurilor tradiţionale, preparate ca la stânele de oi
din munți.

Sâmbătă se va găti un vițel de peste 200 de kg, preparat la proțap, de bucătari veniți din Serbia care vor aduce cu ei ceaune speciale cu preparate surpriză! Tot la proțap se vor rumeni sute de kilograme de pastramă, berbecuți lăsaţi la baiț pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor.

Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocănițe de mistreț, oaie înăbuşită, cărnuri aromate de vânat, tochitură moldovenească, varză a la cluj, gulaș, sarmale, fasole cu cârnaţi și pastramă în unt.

Și pentru că e vremea lor, hribii vor fi gătiţi și ei la ceaun cu smântână și mămăligă caldă!

Grătarele vor sfârâi și ele încă de dimineaţă în așteptarea pastramei, cârnaţilor și coastelor haiduceşti!

Dacă încă nu vă plouă-n gură, aflați că vor fi și cuptoare în care se vor coace pâine, pulpe de miel, purcei de lapte, gâşte și raţe!

Autor: Radu Șofran

Lasă un răspuns