Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 noiembrie

CINEMA

* Programul Festivalului Internaţional de film antropologic „Culese din Balkani”, de astăzi.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului sunt proiectate 6 producţii:

– de la ora 17:00, două scurtmetraje realizate în cadrul Aristoteles Workshop: „Intersecţie”, de ucraineanul Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk, despre o comunitate Gypsy dintr-un mic sat românesc, şi „Mohamed Tomescu”, portretul unui tânăr dintr-un sat sucevean care vrea să-şi schimbe numele şi să scape de asocierea cu Siria, realizat de Olesya Bortnyak;

– de la ora 18:00, scurtmetrajul „Când timpul îşi pierde răbdarea” de Andreea Dumitriu, despre ultimele zile ale unei culturi pe moarte;

– de la ora 19:00, animaţia lui Sergiu Negulici „Splendida Moarte Accident”;

– de la ora 19:30, „Village without women”, lungmetraj de Srdjan Šarenac în care fraţii Jankovic ţin frâiele în Zabrdje, satul fără femei de pe culmea unui munte din sud-vestul Serbiei;

– de la ora 21:00, „The Steel Mill Café”, lungmetraj de croatul Goran Devic ce înregistrează conversaţiile proprietarilor unei cafenele, cu o săptămână înainte de închiderea definitivă.

˟ În Clubul Ţăranului, de la ora 19:30, are loc evenimentul special #MadeInTurkey: muzică, gastronomie, ebru (pictură pe apă), caligrafie, tatuaje cu henna, dansul ritualic Dervish, horon (Dansul Mării Negre) şi un scurtmetrajul de ficţiune „Ou” de Muaz Gunes, proiectat de la ora 19:00.

 

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:00 are loc gala de deschidere a Festivalului Filmului Japonez, ce cuprinde proiecţia comediei dramatice „Hai Jets! / Let’s Go, Jets!: From Small Town Girls to U.S. Champions?!”, regizată anul trecut de Hayato Kawai.

* Bucharest Film Awards – Spotlight Edition are programate deseară proiecţiile:

˟ la UNteatru:

– de la ora 19:00, scurtmetraje despre lucruri simple („Brothers – a Christmas tale” de Øyvind M. Saugerud, „Lost Son” de Luca Peres Bota, „Si je pleur” de David le Glanic, „Sea at Night” de Kim Fabienne Hertinger, „Down and Aut” de Natalie Kennedy, „Paulette dans Paris” de Isabelle Sophie Arouë, „Facing Mecca” de Jan-Eric Mack, „Touch” de Noel Harris, „Long time” de Cassandre Émanuel;

– de la ora 20:30, scurtmetrajul „Hayley”, în prezenţa realizatorului Michael Dolha, născut la Baia Mare şi stabilit în S.U.A.

˟ la Cărtureşti Verona, de la ora 19:00 videoclipul „No Going Back” şi o întâlnire cu realizatorii acestuia din Brazilia: producătoarea Tatiana Helmer şi regizorul Matias Vellutini.

 

* CinePOLSKA, Festivalul de Film Polonez vă propune, de la ora 20:30, la Cinema Elvira Popescu, „Atac de panică”, o comedie neagră regizată de Paweł Maślona în care nimic nu este ceea ce pare a fi şi care atinge câteva probleme importante cu care se confruntă omul în secolul XXI: fenomenul prostituţiei virtuale, al viciilor şi relaţiilor toxice de familie, supunerea în faţa presiunii publice, precum şi cea foarte umană a lipsei aservirii.

MUZICĂ

* Azi începe cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo, ce se desfăşoară până pe 20 noiembrie în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu. Cu titlul „Side Effects / Efecte Secundare”, această ediţie oferă publicului concerte de muzică de cameră, inclusiv în spaţii neconvenţionale, o proiecţie de film – în atriumul Institutului Francez şi o seară sud-americană – la Palatul Bragadiru. Concertul „Rhapsodie Roumaine”, ce are loc deseară, de la ora 19:00 la Palatul Cotroceni – Sala Unirii deschide festivalul. Pe lângă „Rapsodia Română nr. 1” de George Enescu într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally, în program mai figurează o altă lucrare a compozitorului român, Nocturna „Ville d’Avrayen” pentru cvartet cu pian, precum şi Trio cu pian nr. 1 în Si de Johannes Brahms şi Cvartet cu pian nr. 1 în do de Gabriel Fauré.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin al doilea concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, de la ora 19:00, la Ateneul Român. În program: Andante molto espressivo de Valentin Gheorghiu, Fantezia pentru pian, cor şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solist Andrei Licareţ şi Simfonia nr. 1, în Mi bemol de George Enescu.

* Tot de la ora 19:00, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase (Calea Victoriei, nr. 33) are loc Gala Laureaţilor Festivalului concurs naţional de muzică uşoară „Aurelian Andreescu”, ediţia a XX-a, urmată, de la ora 20:30, de recitalul dat de Luminiţa Anghel.

* În Clubul Fabrica, de la ora 19:00 începe un concert de rock-metal susţinut de: Arashai, Paradox Theory, Nameless Horizons, Valak și Why Cat, Why?!

* Astăzi şi mâine Marius Mihalache şi al său Band revin, de la ora 20:00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, în Sala Studio, pentru două reprezentaţii ale concertului său intitulat „Săftişa” în care muzica tradiţională românească combinată cu sonorităţi moderne face ca mesajul şi esenţa folclorului nostru, adus pe ritmuri balcanice, să fie transpuse într-un limbaj universal.

* „Outono de Portugal” se intitulează recitalul dat de Ambra, de la ora 20:00, în ceainăria GreenTea.

* Tot de la ora 20:00, în Quantic Club începe un concert de rock-metal susţinut de trupele: Syn Ze Şase Tri, Eternal Fire, Era Divină şi Váthos.

* Baba Dochia, unul dintre cele mai apreciate grupuri ale muzicii alternative din România, lansează noul lor album, intitulat Morphoder printr-un turneu prin mai multe oraşe din România, cel bucureştean având loc deseară, de la ora 21:00, în Control Club, unde, de la ora 23:00 evoluează Chloé şi Gemini Brothers, aka Fictiv.

* Trupa Byron susţine un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* De la ora 22:45, Carla’s Dreams dă încă un show electrizant, cu toate hit-uri îndrăgite de fani, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.