Pacientul cu arsuri din Piatra Neamț, dus în Belgia

 

Update 21.27

Aeronava a aterizat in Belgia. S-a facut transferul pacientului. Consulul a discutat atat cu doctorul roman cat si cu cel belgian. Medicul belgian a spus ca o sa puna la dispozitie si o rezerva pentru tatal pacientului.

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române

 O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează in aceasta seara o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași în jurul orei 16.30. iar aterizarea este estimata la ora 21.30, ora României.

Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul rănitului.

Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz – comandant aeronavă, locotenent-comandorul Gabriel Udrescu – pilot și maistrul militar George Băltescu.

Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din locotenent-colonelul doctor Dragoș Tudose,  plutonierul Elena Călin și plutonierul Georgel Grigore.

 

Ieri a avut loc  explozie urmata de incendiu la un apartament situat la etajul 2 dintr-un bloc cu 4, in Neamt. Incendiul s-a extins la fatada blocului si la acoperis.

Au existat  4 victime: 3 transportate la spital , una  cu arsuri grave.

Foto: DSU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.