A început reabilitarea termică a lui Mutu!

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat, astăzi, că a reușit să deblocheze reabilitarea termică.
Programul a fost deblocat, după aproape 20 ani în care nu s-a întâmplat nimic. Conform edilului, pe 74 de blocuri cu 9.000 de apartamente s-au pus deja schelele, iar lucrările exterioare se vor finaliza în circa două luni. După ce va veni frigul, se va lucra la interior. La alte 357 de blocuri, încep lucrările la interior, urmând ca anul viitor să se treacă la anveloparea exterioară, a declarat Gabriel Mutu.
Edilul Sectorului 6 mai spune că, în afară de anveloparea exterioară, se vor schimba instalațiile orizontale din subsolurile blocurilor și vor fi schimbate corpurile de iluminat cu unele moderne, de tip led. Totodată, ADP-ul de sector va reabilita împrejurimile blocurilor reabilitate, mai spune edilul.
Demararea celui mai amplu program de reabilitare termică din Sectorul 6, care include 431 de blocuri, a fost posibilă prin atragerea de fonduri europene, în valoare de 200 de milioane de lei. Proprietarii vor trebui să suporte 25% din valoarea lucrărilor, sumele vor putea fi date în 10 ani, fără dobândăi. Reducerea facturilor la întreținere va face, însă, ca oamenii să poată returna banii și să mai rămână și cu ceva în buzunare, promite Gabriel Mutu.
El a mai precizat că, din 2009 până în prezent, în Sectorul 6, au fost reabilitate termic doar 300 de blocuri, iar programul era blocat la preluarea mandatului, existând 1.500 de dosare incomplete.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.