Spiritele își fac apariția în această seară, în Capitală!

Toate cluburile și pub-urile din Centrul Vechi au pregătit petreceri de Halloween. Așa că patronii îi îndeamnă pe bucureșteni să se costumeze îngrozitor de bine și să vină să se distreze.

Halloween este o sărbătoarea de origine celtică, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite.

În noaptea de 31 ocotmbrie oamenii se costumează înfricoșător și primesc copii cu colindul, oferindu-le dulciuri.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.